01 Юни 2024събота14:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Емил Хумчев от Смолян: БСП сме категорични болниците да не са търговски дружества

„БСП за България” откри кампанията си в област Смолян – тръгва на избори с обновена листа и енергия

автор:Дума

visibility 2137

„Хората от област Смолян заслужават народни представители и партия, които работят за тях, изпълняват обещанията си и не ги предават. В последните две години в област Смолян не се случи нищо, нито един проблем  не беше решен. Сега ни предлагат още от същото. Ние обаче казваме: Има алтернатива. Има партия, която е сериозна, последователна, която има програма за развитието на България,  политики за социална подкрепа. Това е БСП. Заслужаваме доверие, макар че се опитват да ни направят по-черни от дявола – тези, които не искат да има силна лява партия. Въпреки това, няма да спрем да се борим, защото вие, хората които изградихте България, и младите хора заслужавате достойно отношение и реална подкрепа”. 

Това заяви водачът на „БСП за България” Емил Хумчев на представянето на кандидатите на народни представители и на кандидатите за членове на Европейския парламент в Смолян.

„Свлачището на Тикале си седи, пропадналите пътища на Стойките, Широка лъка си седят, пропадналите участъци на входа на Девин и Триград си стоят, не са пипнати, пътят Смолян – Рудозем си стои порутен, не е пипнат – всичко се работи само на хартия. Кметовете каквото успяха да направят – направиха, но с хиляди договорки, а някои не успяха. Това не е политика за хората”, заяви Емил Хумчев, който като бивш областен управител познава проблемните места в региона.

Водачът на „БСП за България” посочи приоритетите на БСП: „На първо място, това е незабавна работа по пътната инфраструктура. Ключов въпрос е и здравеопазването – болниците не може и не трябва да бъдат търговски дружества”, заяви Емил Хумчев като добави, че ще работи за цялостна подкрепа за лечебните заведения в региона.

Поставяйки акценти върху политиките на БСП в социалната политика и образованието, социалистът призова: „Време да се върши конкретна работа, а не само назначения, приказки и скандали”.

На тези избори БСП се явява с напълно обновена листа и с представителство от всички краища на областта. Втори в листата, след водача Емил Хумчев е Петър Каварджиев, студент във Ветеринарно-медицински факултет при Тракийския университет.

Следват Севдалин Хъшинов от с. Баните, Николай Люнчев от Девин, Ина Василева, родом от Мадан, Валентин Колаклиев от Смолян, от гражданската квота. На седмо място е Марина Хаджииванова от село Малево, община Чепеларе, следвана от Недялка Митева от с. Триград, община Девин, Иван Френкев и Рабие Кьосева от Смолян

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 714

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 874

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 643

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 649

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 671

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 638

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ