16 Юни 2024неделя17:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин: Изборът е между мира и войната – десните предлагат милитаризация

автор:Дума

visibility 4121

„Една силна политика на ЕС в посока подпомагане на икономическото развитие, инвестициите, реиндустриализацията – политика, за която ние, от БСП, говорим от много години и от друга страна, мерки, които да подкрепят нарастването на доходите на българските граждани – ще доведат до това, че ние ще догоним средноевропейските равнища. Разбира се, ако има и българско правителство, което да подпомага такава политика.” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” за европейските избори Кристиан Вигенин в предаването „Лице в лице” на бТВ. 

По думите му българската страна не е трябвало да се съгласява на частичен Шенген по въздух и по вода, а е трябвало да продължи с натиска за пълноправно членство. „Това действие според нас отложи пълното ни влизане далеч във времето. В името на това правителството на Денков и Габриел да развее някакъв външнополитически успех, макар и частичен, опашките с тирове в Русе ще продължат да стоят”, коментира Вигенин.

Според него Пактът за миграция на ЕС е стъпка напред спрямо Дъблинския регламент, но това не е достатъчно. Българските социалисти държат стриктно на три неща: засилване на контрола по границите и европейска подкрепа за това; ускоряване на процедурите за обратно връщане на мигранти; по-активна работа със страните, които източници на нелегална емиграция. „Тук не говорим за хората, които бягат от война. Тях, разбира се, ги изваждаме пред скоби”, уточни Кристиан Вигенин.

Той припомни заслугата на БСП на национално ниво за справянето с нелегалната миграция: „Само няколко месеца, след като БСП предложи да се увеличат значително мерките срещу трафикантите - конфискация на автомобилите, конфискация на имуществото, увеличаване на наказанията - изведнъж значително намаляха тези случаи, в които полицаи гониха през ден бусчета с мигранти. Значи има начини – и европейски, и национални, да се справим с този проблем.”

„За нас решението не е в това да се продължи с подклаждането на войната в Украйна. Нашата позиция е била и ще бъде в Европейския парламент, че трябва да бъде оказан политически и дипломатически натиск за прекратяване незабавно на военните действия и сядане на масата за преговори”, категоричен бе водачът на евролистата на БСП.

По неговите думи по този начин ще се прекратят кръвопролитията по една огромна фронтова линия, която мърда в едната или другата посока вече повече от 2 години, но нищо решаващо не се случва и няма да се случи.

„И на европейския, и на националния вот, изборът е между мира и войната. Защото десните предлагат милитаризация на Европейския съюз, преминаване „на военни релси” на европейската икономика. Връщат наборните армии. Единствените решения, които се дават са още и още оръжия за Украйна. Това е абсурдно”, каза още Кристиан Вигенин.

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 1273

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 1188

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 1117

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 1075

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 1380

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 1284

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 1425

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 1291

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ