20 Юни 2024четвъртък18:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Животновъди блокират Подбалканския път

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 1473

Животновъди ще блокират Подбалканския път през следващата седмица заради проблеми с пасищата. Блокадите започват от 4 юни. Животновъдите ще затварят пътя за един час дневно.
Ще бъде вдигнат палатков лагер – "за да се види, че има хора в Подбалкана и да останат хора в България, да има бъдеще за децата ни", обяви пред БНР Тодор Диклиев, животновъд от Калофер. "Не сме само животновъди на барикадата", уточни той.
Диклиев обясни, че систематично пред последните 25 години се ограничава възможността на животновъдите да извеждат животните на паша в Балкана заради "законови или извънзаконови мерки" за опазване на природата.
Животновъдите пишат до различни институции, включително МОСВ, и никой не им отговаря. Завели са и дело, но по думите на Диклиев "тези хора, които го правят, явно са много силни, защото пета година ни държат на първа инстанция в Карлово". "Почти в средата на годината нямаме позволение за пасища. Правят ни актове, където ни срещнат", каза Диклиев.

Фалстарт на новото Народно събрание

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 115

Опитали да източат 100 000 лева от община Дупница

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 115

МВР съветва хората да се барикадират от крадци

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 115

САЩ предлагат заем от 8 млрд. долара за 7 блок

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 115

До 4 месеца ясни кандидатите за газ в блок "Хан Тервел"

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 115

Хазартът е разплатил 6 млрд. лв. печалби през 2023 г.

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 115

Москва и Пхенян обявиха общ враг - Вашингтон

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 115

И в Швеция ще има американски войски

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 115

САЩ продават оръжия на Тайван за $360 млн.

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 115

Левите във Франция - втори в проучванията

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 115

Холивудски парламент

автор:Александър Симов

visibility 329

/ брой: 115

Има опасност от гръцки сценарий за България

visibility 366

/ брой: 115

Проблемът с новите лични карти

visibility 292

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ