27 Май 2019понеделник08:50 ч.

ново:

Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори

Държавата прие енергийна стратегия, включваща "Турски поток"

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 571

След 1 януари 2020 г. се очаква значителна промяна в маршрутите на доставка на природен газ през територията на България от Север-Юг на Юг-Север, както и потенциално намаляване на транзитираните през страната количества, съобщиха от правителствената информационна служба. Предстои изграждане на ключови инфраструктурни проекти в региона, които ще променят основната посока и маршрути на потоците природен газ. Според информацията от Министерски съвет такива са „Турски поток“, проектите от „Южния газов коридор”, Трансанадолският газопровод, Трансадриатическият газопровод, междусистемната връзка Гърция-България, както и проектът за нов терминал за втечнен газ в Александруполис.

Решението за изменение на енергийната стратегия е породено от необходимостта от предприемане на действия от ключово значение за развитието на газопреносната инфраструктура на България. Съветът по енергийна сигурност вече одобри актуализацията на стратегията по време на заседание на 31-ви октомври 2018 г., припомнят от МС. Приоритет остава запазване ключовата роля на България на газовата карта на Европа.

С актуализиране на стратегията и предприемане на необходимите стъпки за изграждане на газова инфраструктура ще се гарантира сигурността и диверсификацията на доставките на природен газ както за България, така и в региона, съобщават от МС.

Отлагат магистрала "Струма" за 2030 г.

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 98

БНБ очаква рекордно висока инфлация

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 98

МВФ: Търговските войни отнемат 0,3% от растежа

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

ОИСР отложи приемането на България

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 98

Осмина се борят за поста на Мей

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 98

НАТО разработва нова стратегия срещу Русия

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 98

Ирландия подкрепи по-лесните разводи

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 98

Кратки новини

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 98

Магарета летят из облаците

visibility 75

/ брой: 98

Докога ще задаваме само въпроси

автор:Зорница Илиева

visibility 74

/ брой: 98

Български бизнес в Лондон

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ