24 Август 2019събота12:44 ч.

Държавата прие енергийна стратегия, включваща "Турски поток"

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 698

След 1 януари 2020 г. се очаква значителна промяна в маршрутите на доставка на природен газ през територията на България от Север-Юг на Юг-Север, както и потенциално намаляване на транзитираните през страната количества, съобщиха от правителствената информационна служба. Предстои изграждане на ключови инфраструктурни проекти в региона, които ще променят основната посока и маршрути на потоците природен газ. Според информацията от Министерски съвет такива са „Турски поток“, проектите от „Южния газов коридор”, Трансанадолският газопровод, Трансадриатическият газопровод, междусистемната връзка Гърция-България, както и проектът за нов терминал за втечнен газ в Александруполис.

Решението за изменение на енергийната стратегия е породено от необходимостта от предприемане на действия от ключово значение за развитието на газопреносната инфраструктура на България. Съветът по енергийна сигурност вече одобри актуализацията на стратегията по време на заседание на 31-ви октомври 2018 г., припомнят от МС. Приоритет остава запазване ключовата роля на България на газовата карта на Европа.

С актуализиране на стратегията и предприемане на необходимите стъпки за изграждане на газова инфраструктура ще се гарантира сигурността и диверсификацията на доставките на природен газ както за България, така и в региона, съобщават от МС.

Пореден протест в Шишманци

автор:Дума

visibility 30

Честваме 142 години от Шипченската епопея

автор:Дума

visibility 43

Пожар край старото сметище на завод "Арсенал"

автор:Дума

visibility 1055

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 26

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 0

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 514

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 293

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 349

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ