16 Януари 2022неделя21:55 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Чужда сметка

/ брой: 9

автор:Аида Паникян

visibility 544

Аида ПАНИКЯН


Да плащаш чужда сметка е като да сърбаш каша, забъркана от други. И в двата случая чувството за несправедливост е изключително силно, а резултатът е, че отнасяш негативи, които не са твои.

В началото на пандемията - април 2020 г., правителството на ГЕРБ реши в кризата да компенсира пенсионерите. И не спря да се хвали за това. Ала удобно пропусна повече от година да обясни на хората, че 50-те лева не са пенсия, а временна добавка, която с приключването на пандемията ще спре. Или май бе поредният хитър предизборен ход, с който кабинетът на ГЕРБ заложи финансова бомба на следващите? Защото по 50 лева месечно за два милиона и половина пенсионери е многократно по-малко от откраднатите от магистралите пари, нали? А и по 50 лева "на калпак" хем е по-лесно, хем излиза по-евтино на управляващите, отколкото да бъдат преизчислени пенсиите и възстановени справедливостта и доверието в пенсионноосигурителната система.

Днес коалиционното правителство трябва да сърба поредната каша на ГЕРБ. Минали вече в опозиция, хората на Бойко Борисов, разчитали 12 години на народната късопаметност, имат наглостта да винят настоящите управляващи, че "излъгали пенсионерите". Това е политическо лицемерие пар екселанс! При това на гърба на една от най-бедните групи българи. 

Забравено ли е вече 3-годишното замразяване на пенсиите по време кабинета "Борисов 1"? 

Забравено ли е "ние плащаме увеличените от Тройната коалиция пенсии"?

Забравено ли е, че последното истинско преизчисляване на пенсиите е направено през 2008 г., когато разликата между "стари" и "нови" бе намалена?

Да, с годините тази разлика неминуемо отново се увеличи, но управляващите ей тъй, на инат, не искаха да чуят предложенията на опозицията. Е, може би скоро същото предложение ще чуем от устата на ГЕРБ (така, както обичаха да правят и в годините на управление - крадяха идеите на опозицията и ги представяха за свои!). Добре е обаче да помним кой какво направи за пенсионерите.

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 544

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 618

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ