25 Април 2019четвъртък12:50 ч.

снимка rousse.info

БСП сезира прокуратурата за безстопанственост в Русе

/ брой: 29

автор:Дума

visibility 628

Общинските съветници Пламен Рашев и Александър Неделчев от групата на БСП сезираха прокуратурата за липси в демонтираната тролейбусна контактна мрежа. Според тях липсват метални отпадъци за над 500 хил. лв. по оценки от 2015 г. Социалистите смятат, че е допусната безстопанственост и не е упражнен контрол. Те настояват да се провери дали не липсват и други метални елементи освен медните жици.

Преди по-малко от месец Рашев и Неделчев отправиха питане до кмета на общината Пламен Стоилов. "В края на 2015 г. приключи изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт" на обща стойност 29 256 115 лв., от които 3 248 606 лв., осигурено собствено финансиране от общината. Един от резултатите на проекта беше подмяната на 75 километра контактен проводник и елементи от мрежата.

Съгласно изготвена за нуждите на проекта количествено-стойностна сметка на демонтираната електрическа контактна мрежа по цени към м. февруари 2015 г. стойността на демонтираните елементи от мед, бронз и желязо възлиза общо на 717 890,77 лв., припомнят общинарите. Те обаче не получиха отговор от Стоилов. Затова отново задават въпросите къде, от кого и по силата на какъв договор се съхраняват елементите, обявена ли е процедура за продажбата им, за какви позиции и количества и какъв е резултатът от нея.

От БСП очакват в законоустановения срок от прокуратурата да преценят дали да образуват предварително производство по сигнала или не.

Голямото пътуване започва

автор:Дума

visibility 6

Развалят договорите с американските централи

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 80

"Локхийд Мартин" отваря ремонтна база за F-16 в България

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 80

Горивата ще поскъпват още

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 80

Брюксел разреши държавна помощ за суровото мляко

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 80

Първа среща между Путин и Ким

автор:Дума

visibility 0

Плашат Русия със "100 хил. тона" дипломация

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 80

Иран: Ще отговорим на санкциите

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 80

САЩ убиват повече цивилни от талибаните

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 80

Пазарният джихадизъм удари онкоболните

автор:Юри Михалков

visibility 220

/ брой: 80

Нюрнберг - светлина и сенки

автор:Ева Костова

visibility 141

/ брой: 80

Раздвоеният

автор:Ростислава Иванова

visibility 134

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ