17 Февруари 2019неделя10:42 ч.

Премиерът контролира търговията с горива в реално време

Биг брадър и за горивата

Рекламираната система повсеместен контрол не е напълно готова

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 406

Тотално видеонаблюдение по пътя на горивата от идването им на пристанището през данъчния склад до доставката за крайния потребител. Така изглежда стратегията на премиера Бойко Борисов за борба с контрабандата. "До човека - камера, само това решава докрай въпроса". Така премиерът обясни идеите си в ГДБОП, където присъства на представяне на новата система за видеонаблюдение, която следи горивата.

Шефът на митниците Георги Костов обаче охлади ентусиазма, като обяви, че системата все още не е напълно готова, защото все още не са инсталирани камери на всички измервателни устройства в данъчните складове. Въпреки че системата все още не е завършена, шефът на парламентарната комисия за борба с контрабандата Емил Димитров-Ревизоро я определи като голям успех. Той възторжено заяви, че за такава система, при която е събрана цялата информация за горивата, сме мечтали 18 години. Депутатът специално благодари за усилията на главния прокурор Сотир Цацаров и финансовия министър Владислав Горанов, който единствен събирал парите в държавата. Системата ще следи всичко , но какво има в съдовете едва ли може да стане ясно, заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Държавните органи ще се молят на рафинериите и данъчните складове с писма да им разрешат физически контрол на място. Ако не се съгласят, ще бъдат следени с дронове. Това се големият успех на шумно рекламирания контрабанден център, стана ясно още на представянето му.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32