19 Октомври 2024събота23:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки Община Русе

Празникът на торта Гараш в Русе събра рекорден брой състезатели

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 1512

Рекорден брой участници се включиха в двата конкурса на Празника на торта Гараш в Русе. Близо 40 любители сладкари се състезаваха за "Най-добра нетрадиционна торта Гараш" и за "Най-добра традиционна торта Гараш".
Две журита от професионалисти оценяваха десертите, които бяха изложени пред Доходното здание. Председател на журито за оригинална рецепта беше Момчил Кирилов - главен готвач във "Фитнес шеф", а членове бяха Златомира Стефанова - зам.-кмет на Община Русе, Ренета Вълева - директор на ПГТ "Иван П. Павлов", и Преслав Пенев - майстор сладкар и влогър. Журито, което оценяваше изработените по традиционна рецепта торти, беше с председател шеф Ради Стамболов. В него участваха Петър Атанасов - член на Българската асоциация на професионалните готвачи, шеф Светломир Петров - главен готвач в ресторанта на хотел "Дунав плаза", и журналистът Ахмед Алиев.
Празникът бе официално открит от кмета Пенчо Милков, който поздрави участниците и всички присъстващи.
Победител в конкурса за непрофесионалисти за "Най-добра нетрадиционна торта Гараш" стана Деница Иванова. Второто място спечели Аделина Колева, а на трето се класира Емил Живков. Сред оригиналните рецепти имаше веган торта, кето торта, две торти с ракия, торта във форма на кубчето на Рубик, която беше с три вкуса - чили, кафе и бейлис. В конкурса за традиционна рецепта първо място спечели Айля Мурад, второ - Цветелина Живкова, а третото място зае Стефана Йорова. Класираните в топ 3 получиха плакет, грамота и парични награди.
Специалната награда на празника отиде при най-малкия участник - 12-годишната Александра, която се представи в конкурса за традиционна рецепта. Отличието й бе връчено от кмета Пенчо Милков, който отбеляза, че Александра е спортист и е много добра не само в спорта, но и в готвенето. За всички останали участници имаше грамоти и сувенири от Русе.

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 1578

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 1582

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 2113

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 1612

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 1630

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 1880

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 1812

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 2100

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 1912

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 1609

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ