14 Юли 2024неделя02:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ДПС се оплака от дирекцията на МВР в Пловдив

/ брой: 86

автор:Веселка Венкова

visibility 1119

Общински съветници, включени в листата на ДПС като кандидати за народни представители, са привикани в полицията в сряда, оплака се вчера лидерът на ДПС Лютви Местан. Бранимир Иванов и Антон Карагьозов, действащи съветници, и Еньо Петров, бивш съветник и председател на ДПС в Пловдив, били накарани да подпишат предупредителни протоколи по чл. 56 от Закона за МВР, според който "полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред". Местан уточни, че и тримата са активисти на пратията от кв. "Столипиново".
От полицията обяснили, че това е "рутинна акция, разпоредена от началниците им". Местан потърсил министърката Петя Първанова за обяснение, но разговор не се състоял. Той поиска да знае има ли политическа и етническа причина за действията на ОД на МВР в Пловдив и заяви, че ще сигнализира наблюдателите на ОССЕ и ПАСЕ.
Проверка на ДУМА показа, че общинските съветници на ДПС в Пловдив гласуват анблок с ГЕРБ всички предложения на управляващите, дори често по тази причина са имали конфликти с централното ръководство на партията. Еньо Петров престоя месеци в ареста заедно с дъщеря си заради участие в контрабанден канал за цигари. За фондацията на Антон Караьозов пък е известно, че е взела близо 1 млн. лв. по общински проекти за интеграция на ромското население, а по времето на кмета Славчо Атанасов беше зам.-директор в общинско предприятие. За втория в листата на ДПС от Пловдив пък се знае, че "изненада" кмета Иван Тотев със специален подарък за именния ден, за което медиите писаха. "За една година той направи толкова, колкото никой от досегашните кметове не е правил за цял мандат. Вярвам, че Пловдив ще върне блясъка си на водещ град в България", заяви тогава Иванов.
Лютви Местан посъветва полицията да извика за предварителен протокол скандално известния със записа на инструктаж за гласуване именно в квартал "Столипиново" кмет на Пловдив Иван Тотев.
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ