14 Юли 2024неделя01:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 40

автор:Дума

visibility 8040

Затвор за българка за "ало" измами в Гърция
На осем години затвор бе осъдена 47-годишна българка, участвала в телефонни измами в Гърция. Тя е заловена при получаване на пари от възрастна жена. Сънародничката ни е изнудила 8 човека да платят за лъжливи операции на техни близки. Общата стойност на измамите е 280 000 евро.

Таксиметровите шофьори протестират в Румъния
Румънските таксиметрови шофьори протестират пред сградата на парламента в Букурещ. “Настояваме за извънредна наредба, която да промени закона и да върне лоялната конкуренция в този пазарен сегмент”, заяви говорител на Националната асоциация на таксиметровите превозвачи.

Унгария ратифицира членството на Швеция в НАТО
Със 188 гласа "за" от общо 199 унгарският парламент ратифицира членството на Швеция в НАТО. Това бе последният етап от процедурата за присъединяване на скандинавската страна към пакта.

Русия забранява износа на бензин
Кремъл въвежда 6-месечна забрана върху износа на бензин от 1 март, за да компенсира ръста на търсенето на вътрешния пазар. Друга мярка може да бъде повишаване на стандарта за продажба на дизел на борсата до 16%.

Шойгу: Украинската армия е загубила 444 000 военни
Украинската армия е загубила 444 000 военни по време на специалната военна операция, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу. От началото на 2024 г. те губят на денонощие средно по 800 души, допълни той.

"Влак беглец" в Индия измина 70 км без машинист
Товарен влак с 53 вагона в Индия измина над 70 км от един щат до друг без машинист в локомотива. Спрян е от дървени блокове, поставени на релсите от железничар. Няма пострадали.

Плъх на борда приземи самолет в Шри Ланка
Националният авиопревозвач на Шри Ланка обвини плъх за принудителното приземяване на самолет. Властите се опасяват, че инцидентът може да отблъсне инвеститорите от авиолинията. Животното е намерено мъртво.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ