17 Октомври 2024четвъртък11:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Откриха откъде идва вкусът на кафето

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 2175

Особеностите на вкуса на кафето, както и разликите между различните сортове, се определя от гъбички, развиващи се в кафеените зърна, твърдят от бразилския институт по хранителни технологии в доклад, изнесен пред международния конгрес на муколозите, тази година в Австралия.
По думите на Марта Таниваки, ръководител на екипа от бразилски учени, макар основната част от вкуса на кафето да се определя от свойствата на самите зърна, окончателният привкус се определя именно от гъбичките, които попадат в кафето по време на неговия растеж и се развиват там. А това какви именно ще са те, зависи от особеностите на мястото, където се отглежда кафето - почва, климат, влажност.
Като правило, твърдят бразилските учени, тези гъбички са безвредни за човешкия организъм, но има и някои, които не са безопасни и заради които зърната придобиват неприятен вкус.
Учените продължават изследването си, защото смятат, че по-доброто изучаване на различните видове гъбички може да доведе до подобряване на вкусовите качества на кафето, както и до създаване на нови сортове чрез механизъм, напомнящ много приготвянето на различните видове сирена и вина.

 

МО недопустимо наруши закона

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

Съюзът на съдиите се обяви против избора на Сарафов

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

Предлагаме инвестиции, които ще задвижат икономиката

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 0

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ