13 Август 2024вторник00:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

50 г. от първата олимпийска титла на Боян Радев

Легендарният борец отново се прояви и като дарител

/ брой: 179

автор:Мони Георгиев

visibility 1460

БОК отбеляза 50-ата годишнина от спечелената от Боян Радев първа олимпийска титла в класическата борба. Шампионът в кат. 87 кг на Игрите в Токио 1964 дублира успеха си в Мексико Сити 1968 в по-горната категория до 97 кг. Роденият в пернишкия квартал Мошино през 1942 г. първи двукратен олимпийски шампион на България бе удостоен с почетни плакети от председателя на БОК Стефка Костадинова, генералния секретар на МВР Светослав Лазаров и изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. "За Боян са казани много неща. Фактът, че 35 000 души изпълниха националния стадион за 100-годишнината на ОСК Левски и аплодираха Боян като "Спортист на столетието на Левски" от млади хора, говори много. Те не са били родени по времето на неговите успехи, но знаят славната история на клуба. И знаят голямата личност, големия спортист Боян Радев - той бе удостоен с всички награди, които законът позволява", заяви в емоционална реч председателят на ОСК Левски Стоян Хранов. Той предупреди, че има сериозни опити спортната база на "сините" клубове да се "разпарчетосана" от алчни концесионери. Да уважат 72-годишната легенда на борбата и България в Музея на спорта бяха дошли редица олимпийски шампиони Норайр Нурикян, Светла Оцетова и Златка Йорданова, Ваня Гешева, Валентин Йорданов, вицешампионите Александър Томов, Йордан Йовчев, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Ваня Дерменджиева, Живко Вангелов, Димитър Златанов, Емил Вълчев, и др. "Един спортист трябва първо да търси победата, а не да пита колко заплата и пари ще получи. Аз съм роб на олимпийското движение, ако не беше то, нямаше да съм Боян Радев", заяви трикратният Спортист на България" (1964, 1967 и 1968 г.) и кавалер в Залата на Славата на Международната федерация по борба и носител на най-високото звание на ФИЛА - Златна огърлица. Легендарният борец, който е и един от най-големите колекционери, направи поредните си дарения - надгробна плоча на висш римски офицер, висока над 2,5 м, която ще бъде монтирана пред входа на музея, а на Националния музей на спорта - своя снимка по екип от олимпийския турнир в Токио.
 

111 000 души у нас са на воден режим

автор:Дума

visibility 364

/ брой: 152

Обмислят закон за големите проекти

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 152

200 млн. лв. дължи държавата по дела с пътни фирми

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 152

Сърбите масово срещу добива на литий

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 152

Албанска партия отлага признаването на българите

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 152

Засилен пътен контрол в Гърция

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 152

Накратко

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 152

Горе сърцето

автор:Марин Милашки

visibility 424

/ брой: 152

Планирана атака с MI6

автор:Боян Чуков

visibility 399

/ брой: 152

Карлос Насар, гордият българин

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 152

Законопроектът, който свали маските

visibility 361

/ брой: 152

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ