27 Септември 2024петък10:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: Ще върнем хората към избирателния процес само с честен разговор очи в очи

Ще си върнем доверието на левия избирател На тези избори излиза голяма лява формация, която ще иска доверието на българските граждани и това притеснява другите партии

автор:Дума

visibility 759

„БСП ще води честен разговор с хората, очи в очи по крещящите теми на българското общество, а не по измислени такива“. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR  и. ф. председател на БСП Атанас Зафиров, попитан как да бъдат върнати избирателите в избирателния процес. Като пример за това той даде доходите, неравенствата, демографската криза, образованието на българските деца достъпно здравеопазване, работеща икономика, справянето с безводието, липсата на работни места. „За това трябва да говорим политиците, което в последните години не се случва, а се занимаваме с измислени проблеми. Как да гласуват хората, като гледат това.  С нашата платформа от 100 точки мисли ще отговорим на очаквания на хората“, категоричен бе социалистът.  

Той подчерта, че за БСП е важно да бъде върнато доверието на левия избирател. По думите му в тази посока новото ръководство е поело няколко стъпки – слагане край на войните в партията; след това на войните в лявото политическо пространство и на конфронтацията с институциите, в частност с президента.  „Лявото обединение показа, че левицата си е научила урока, макар и по трудния начин и може да генерира и положителни новини. С това дадохме пример как трябва да вървят отношенията и в обществото. Макар и трудно постигнахме много и резултатите ще бъдат видни“, каза още и. ф. председател на БСП. 

На въпрос за листите на БСП Зафиров коментира, че те са са ясни и прозрачни, както и начинът по който са утвърдени  - голямата част от тях са предложения, пристигнали от местните организации на БСП в страната, включително и за водачи. По думите му за пръв път ръководството се е съобразило на 100 процента с подкредбата на местните структури, включително и за гражданската квота. „Включително в районите където имаме традиционни затруднения като партия стъпихме на подкрепата и експертизата на коалиционните ни партньори, те ще водят няколко области“, каза още социалистът. 

По повод на тиражирана информация за зависимости от други партии на хора от листите на БСП, Зафиров коментира: „Добре е когато се правят подобни квалификации да бъдат подплатени с конкретика. Такава не чухме“. Той подчерта, че от самото създаване на лявото обединение има мощна атака срещу него. Според тя е водена от хората, които имат интерес да продължи безвремието, разпадът на държавността и безпътицата на дясното управление. „На тези избори излиза голяма лява формация, която ще иска доверието на българските граждани. Това буди притеснение в другите политически сили, което е видно от високия интерес покрай БСП ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА, както и безсмислените обвинения към хората в листите и“, категоричен бе той. По думите му всички водачи на левицата са с авторитет в обществото и доказано име, а от 31 областни листи 21 са с нови водачи. 

Зафиров пожела успех на партия МИР. Той наблегна, че до последния ден преди напускането на коалиция те са изтъквали други поводи за недоволство, а именно местата в листите на коалицията. Социалистът коментира, че предложението им места са съответстващи на електоралната тежест на партията. По думите му всичко друго е оправдание на постъпката им за пред широката аудитория.  

На въпрос за Евгени Минчев, Зафиров отговори, че той е предложение на софийската организация р-н Оборище и е показал сходни идеи с тези на левицата по редица важни теми, за това и е намерил място в листите на БСП.. „Партията ни е отворена за всички хора стига те да приемат нашите идеи“, заяви и. ф. председател на БСП. 

По повод спекулации за договорки между БСП и ГЕРБ за управление след изборите, Зафиров коментира че такива не е имало и няма да има. Той припомни, че и самият Борисов е отрекъл това. „Нашето дълбоко убеждение е, че всякакви предварителни договорки, особено с ГЕРБ, ще доведат до нови предсрочни избори“, обясни социалистът. По негово мнение по време на кампанията трябва да се видят идеите на всички и къде има припокриване между тях, след изборите да се види подкрепата на всяка партия  и едва тогава могат да се водят разговори. „Ние винаги сме били последователни в битката си срещу този  порочен модел на управление в последните години. Когато  партиите разберат, че проблема не е в имената, а именно в модела може и да го променим“, категоричен бе той.  Според него промяна може да бъде постигната със силно законодателство. „Трябва да се видят програмите на всички партии. Тогава вече може да се види на база на законодателството какви мнозинства могат да работят. Ние утре представяме своята платформа.Тя е ясна, силна, лява и алтернативна“, подчерта социалистът.

В заключение Атанас Зафиров подчерта, че формулата на БСП за излизане от кризата си остава същата - експертно правителство, с премиер равноотдалечен от всички партии, със стабилно парламентарно мнозинство с воля за промени, със законодателна рамка и ясен хоризонт.

Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето

автор:Дума

visibility 948

Как да подадем сигнал до КАТ?

автор:Дума

visibility 1475

Габриел Вълков: БСП подава ръка на младите хора в България

автор:Дума

visibility 1047

Държавният договор за превоз на пътници с БДЖ ще бъде удължен

автор:Дума

visibility 989

/ брой: 183

Изкуственият интелект е заплаха за работните места

автор:Дума

visibility 1097

/ брой: 183

Брюксел разреши продажбата на Йетел

автор:Дума

visibility 1300

/ брой: 183

БНБ предупреди за риск пред банковата система

автор:Дума

visibility 1091

/ брой: 183

Гърция и Турция заедно срещу трафика на хора

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 183

Изпълнили сме всичко за Шенген

автор:Дума

visibility 1471

/ брой: 183

България домакин на учение на НАТО

автор:Дума

visibility 1350

/ брой: 183

Богоугодно

автор:Мая Йовановска

visibility 4245

/ брой: 183

Майка плаче...

автор:Боян Дуранкев

visibility 3623

/ брой: 183

За тежките комплекси на македонците към България

visibility 1120

/ брой: 183

Бедността като свинско със зеле

автор:Аида Паникян

visibility 1485

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ