14 Юли 2024неделя18:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разцеплението в шахмата продължава

/ брой: 29

автор:Дума

visibility 826

Неразбирателството между двете основни федерация по шахмат продължава. Председателят на Българска спортна федерация по шахмат (БСФШ) Милен Василев отказа призива на БФШ 2022 за обединение. Той заяви, че обединение е възможно само в БСФШ, защото тя е лицензирана от ФИДЕ и Европейския шахматен съюз (ЕШС).  
„От Европейското през април отново очакваме медали. Тежко е положението, нямаме финансиране. Проблем е за федерацията, гледаме да не рефлектира върху състезателите. Главното финансиране отива в лицензираната федерация, която към момента е БФШ 2022. Ще настояваме по Закона за спорта да им бъде отнет лицензът. Те никога не са били лицензирани, защото не са членове на ФИДЕ и ЕШС. Ако аз стана съпредседател на БФШ 2022, означава да зачеркна всички усилия на нашия екип само за да има обединение, което не е достатъчно. Може да има обединение само на БСШФ, която е член на ФИДЕ. Който иска, да заповяда и да направим обединение с клубовете.“
Европейската вицешампионка по ускорен шахмат Антоанета Стефанова стана Спортист №1 на месеца за четвърти път.
"Не си спомням кога за последно сме имали 10-дневен лагер. Ще сме в много хубав хотел във Велинград. Надявам се да ни помогне за Европейското индивидуално. Това, че нямаме лагери, обикновено се дължи на липса на средства, а не на липса на нужда. Проблемите в шахмата са много сериозни заради финансовите злоупотреби от 2011 г. Държавата не си търси парите. Би било хубаво всички да се обединим, но предстои да загубим и шахматния дом „Гешев“. Имаше одити, имало е нарушения. Не знам дали лицензът ще бъде взет от БФШ 2022. Ние не сме против обединението, но трябва да се случи там, където сме членове на ФИДЕ, за да може нашите деца да участват на европейски първенства. Толкова години не можехме да играем под български флаг. Не разбирам защо се предлага отново вариант България да загуби лиценза си”, коментира Стефанова.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1563

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1472

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1755

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1579

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1774

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1794

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1627

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1631

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ