14 Юли 2024неделя00:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Урсула фон дер Лайен:

Европа да се готви за евентуална война

Западните държави продължават да дават оръжие на Украйна, Полша обмисля да изпрати войски

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 1859

"Европейският съюз трябва да се подготви за евентуална война и да инвестира в отбраната. Укрепването на отбранителните способности също може да подобри икономиката и самия ЕС." Това съобщава РБК-Украйна, като се позовава на изказване на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
"Ако трябва да запазим мира на нашия континент, то ние трябва да инвестираме в отбрана. Този, който говори и действа като Путин, не иска мир, а възнамерява да продължи", казва още Фон дер Лайен.
Белгия ще се ангажира с оборудването на Украйна с 30 изтребителя Ф-16. Първите доставки са планирани за т.г., заяви външният министър на страната Хаджа Лахбиб.
Нидерландия ще достави на Киев части от системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът" и преговаря с други държави, с чиято помощ да се комплектова цялата система, съобщи министърът на отбраната Кайса Олонгрен.
Испания ще предостави 5 млрд. евро за закупуване на оръжия за Украйна.
Полша не трябва да изключва възможността да изпраща войски в Киев, обясни полският външен министър Радослав Шикорски. "Не трябва да го отхвърляме. Трябва да оставим Путин да гадае какви са намеренията ни“, каза той.
Засега останалите страни членки на НАТО отхвърлят възможността за изпращане на "жива сила" в Украйна.
Френският президент Еманюел Макрон първи загатна за възможността да се изпратят войски в Украйна по време на конференция в Париж в края на февруари. Тогава той предложи Западът да обучава украински сили.
Главнокомандващият украинската армия ген. Олександър Сирски заяви, че е подписал документи, позволяващи на френски военни инструктори скоро да могат да посещават местата, където украинските войници тренират.
Междувременно Унгария блокира 6,9 млрд. евро военна помощ за Украйна и ЕС търси начини как да преодолее пречките, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран от БТА. Парите са по т.нар. Европейски механизъм за мира, чрез който ЕС се разплаща с държавите членки, които изпращат оръжие и боеприпаси на Киев.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ