13 Юли 2024събота22:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мисия Брюксел

Два сценария за след изборите

/ брой: 105

автор:Георги Готев

visibility 2402

Първи вариант. ГЕРБ получават мандат и благодарение на добрия резултат на "Атака", с която влизат в коалиция, съставят правителство с премиер Бойко Борисов и вицепремиери Цветан Цветанов и Волен Сидеров.
Прокуратурата тутакси сваля всякакви обвинения от Цветанов и вместо да разследва кой подслушва нерагламентирано в държавата, хвърля целия си ресурс, за да хване този, който слухти в тоалетната на Борисов.
В Брюксел Eвропейската народна партия се мръщи на съюза ГЕРБ-"Атака", но Сидеров обявява, че заплахите му за национализиране на "Дънди Прешъс Металс" и на ЕРП-тата са били разбрани погрешно. Прави посещение в евроинституциите, хвали комисията, парламента, кълне се в любов на Барозу. "Евронюз" го показва с ярмулка на главата на фона на брюкселската синагога. И как си сваля обувките, преди да влезе в брюкселската джамия. Часове по-късно ЕНП благославя новия брак. "Атака" подава молба да бъде приета в ЕНП, председателят Вилфрид Мартенс обещава одобряването й по бърза процедура.
Новото Народно събрание приема стряскащ медиен закон. Брюксел не може да каже нищо, защото той е копиран от унгарския, който комисията преди време преглътна, макар и с гримаса на отвращение.
Президентът Росен Плевнелиев заявява, че виновници на проблемите на България са партиите, които разчитат на компромати, и посочва БСП и Станишев поименно. Мимоходом обявява, че понеже демокрацията е победила, няма повече да прави политически изказвания и занапред се отдава изцяло на проблемите на енергийната ефективност. Яне Янев, макар че не е влязъл в парламента, започва да събира подписи за забраната на БСП и за откриване на лагер "Белене" на площадката на несъстоялата се АЕЦ.
В цялата страна трудови колективи правят дарения на МВР, граждани масово подават декларации, че за тях е чест да бъдат подслушвани. На голям успех се радват телевизионни риалити програми, в които лидери на ГЕРБ обсъждат какви лобистки закони да прокарат, на кого да вземат бизнеса и кого да пречукат. Костов и Надежда подават документи за членство в партията ГЕРБ, Цветанов им назначава три години изпитателен срок.
Въпросът с високите сметки се решава радикално. Приема се закон членовете на ГЕРБ да не плащат ток и парно. Същото важи и за всеки, който дари на МВР апартамент или къща. ЕРП-тата непрекъснато повишават сметките на останалата част от населението. КАТ спира водачите и ги проверява за платени сметки за ток и парно. Леките коли на неизрядните се конфискуват в полза на ГЕРБ.
Членството в ГЕРБ става задължително за работа в администрацията или по усвояването на еврофондове. Еврокомисията първоначално е озадачена. Водят се дискретни консултации. Те очевидно завършват успешно, защото австрийският комисар по еврофондовете съобщава, че с радост е приел почетно членство в ГЕРБ.
За европейски комисар е назначена Цецка Цачева. При процедурата за нейното одобряване в Европейския парламент тя успява да убеди евродепутатите, че в дух на прозрачност е необходимо всички европейски чиновници да бъдат подслушвани. Барозу я назначава за заместник-председател на Еврокомисията с ресор европейски комисар по подслушването.
Май не остана място за втория сценарий? Накратко. Българите масово гласуват и пращат ГЕРБ в историята. Прокуратурата разкрива престъпление след престъпление, новият финансов министър вади на показ как хазната е била източена. Цветанов и Борисов изчезват. Според жълти вестници те са емигрирали в Бразилия, където местното законодателство позволява да харчат натрупаните състояния под нова самоличност. Твърди се, че новият български премиер ще поиска от Дилма Русеф ограбеното да бъде върнато на България.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ