09 Август 2024петък20:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БОК, Йордан Петков

Семен Новиков се бори за злато

Магомед Рамазанов стигна до 1/2-финал в Париж

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 103

Семен Новиков (87 кг) се бори за олимпийската титла в турнира по борба. Националът ни в класическия стил записа три победи и се класира за финала снощи. С тях натурализираният украинец си гарантира поне сребро. В зала "Марсово поле" в Париж Новиков заслужи медал, след като срази световния шампион Давид Лошонци (Унг) с 3:1 т. Той е първият българин на олимпийски финал в мъжката борба през XXI век и също така осигури първи медал за страната в мъжката борба от Пекин 2008. Финалът всъщност е първи от Сидни 2000, когато Армен Назарян (58) спечели злато. Във френската столица Семен взе и реванш от унгареца за загубата от него на 1/2-финалите от Световното в Белград 2023.
В откриващия си двубой 26-годишният състезател от Харков надделя над Турпал Бисултанов (Дан) с 5:1 т., след което осъществи обрат срещу бившия световен шампион Лаша Гобадзе (Груз) - 8:3.
В спора за олимпийското злато Новиков излезе на тепиха срещу иранеца Алиреза Момадипиани, който в другия 1/2-финал детронира защитавалия титлата си от Токио 2020 Жан Беленюк (Укр). Азиатецът е актуален световен вицешампион в кат. до 82 кг. Новиков е европейски шампион от Рим 2020, но тогава се състезава за родината си. След като взе българско гражданство м.г., той стигна до бронз на Световното в Белград и на Европейското в Загреб.
В свободния стил Магомед Рамазанов (86 кг) се класира за 1/2-финалите, които бяха снощи. На старта 31-годишният борец от Дагестан и дебютант за България победи с технически туш Александър Робърт с 12:2, като се нуждаеше от 4,27 мин. на тепиха, за да откаже канадеца. След това той тушира азиатския вицешампион и пети от Олимпиадата в Токио Джавраил Шапиев (Узб). За финала и поне сребро Рамазанов излезе снощи срещу Аарън Брукс, който в националните квалификации на САЩ елиминира шампиона от Токио Дейвид Тейлър.

"Боташ" отказва да променя договора с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 151

ЕК е одобрила строежа на втори мост при Русе

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 151

За година 271 милионери повече

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 151

Браншът недоволен от промените в закона за туризма

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 151

Киев напредва в Курска област

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 151

10 нови огнища на чума в Гърция само за ден

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 151

Иран се колебае за удар срещу Израел

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 1381

/ брой: 151

АЕЦ-ът и глупците

автор:Нора Стоичкова

visibility 732

/ брой: 151

Вън търговци на полове и розова загриженост!

visibility 377

/ брой: 151

Психиатрия за политически лунатици

автор:Александър Симов

visibility 465

/ брой: 151

Да откриеш островите Уллънг-до и Докдо

visibility 482

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ