15 Октомври 2024вторник23:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Доц. Наталия Киселова: Една справедлива, правова България е възможна и с БСП ще работим за това

Лявата алтернатива е най-близо до моите разбирания

автор:Дума

visibility 485

„Избрах да бъда от БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА, защото това е партията, която е в основата на съвременната Конституция и тя имаше най-добро, адекватно поведение в последните години. Когато говорим за опозиция, тя трябва да бъде алтернатива на това, в което живеем.  Лявата алтернатива е най-близо до моите разбирания.Една справедлива България е възможна и ние ще се постараем за това“. Това заяви в ефира на bTV кандидатът за народен представител от листата на левицата в 23 МИР доц. Наталия Киселова.

Тя подчерта, че има нещо, от което няма да отстъпят в БСП и това е решението на Конгреса -"без ГЕРБ  и ДПС". По думите и това е ключово, за да започне разговор как трябва да се управлява държавата. Киселова обясни, че след разговори с ръководството на БСП тя е убедена, че партията е наясно със сериозността на положението, в което се намира страната ни. 

Доц. Киселова изрази надежда избирателите да гласуват без да бъдат мотивирани с пари или под натиск и каза: „Надяваме се да има преобръщане на политиката, защото така не можем да продължим да живеем“. 

Тя обясни от какво се е ядосала, за да реши да влезе в политиката с цитат от произведението "Тютюн" на Димитър Димов: "Имаше някаква мафия, която управляваше невидимо държавата, имаше някакъв съюз на много богати хора от търговци, индустриалци и банкери, който беше подчинил правителството, полицията, войската, който решаваше и направляват всичко , който нямаше милост и не се спираше пред никакви средства, за да запази властта и грабителството си."   

Киселова бе категорична, че тези думи описват много добре настоящата ситуация и попита: „Когато осакатяваш децата през образованието; когато си позволяваш да не отидеш на парламентарен контрол, когато трябва, а си министър-председател; когато си министър с двойно гражданство; когато си съдия и обясняваш че правото е това което си написал в съдебните решения, това дали е нормално?“.

Тя зададе и въпроса дали тази държава, в която искаме да живеем, е тази, която виждаме в момента и подчерта, че всеки от нас трябва да вземе решение да направи нещо в момента. „Правовата държава боледува и всеки от нас трябва да направи нещо. Това е моят принос да обърна внимание и да кажа: „Хора гласувайте“, сподели конституционалистът. 

Тя заяви подкрепа за тезата на левицата, че всички парламентарни групи трябва  да седнат на една маса след изборите и да кажат какви са проблемите. Според нея трябва всички да си дадат сметка, че държавата не може да продължава така. По думите и трябва да има преходно правителство, което да си постави определени задачи, с подкрепа в рамките на парламента, за да се отрекат определени практики и модели. 

„Да дадем надежда на хората, че с този начин на управление и нестабилността от 2021 до днес трябва да приключи”, каза тя. Киселова припомни, че начинът по който е била променена Конституцията и зададе въпросът: „Защо не попитаме ПП- ДБ как се подписваха с господин Пеевски публично, как допуснахме такива недопустими преди 15 или 20 години явления в българския политически живот?“.

По казуса с Джейхан Ибрямов тя коментира, че проблемът е в председателя на Народното събрание Рая Назарян – тя не е свикала Председателския съвет, за да се произнесе парламента, народният представител може да бъде задържан постоянно.

За подписката срещу издигането на Борислав Сарафов за главен прокурор Киселова попита: „Защо ПП-ДБ чакаха да видят кой ще бъде кандидат? Защо не предложиха да се сезира Конституционния съд преди това? Защо предложиха лош законопроект за промени на съдебната власт?“.  Според нея не е проблемът, че кандидатът е един, а инспекторатът към ВСС да си даде сметка за съдията, който е дал разрешението. По думите и тези въпроси са част от това, че държавата е завладяна.

20% от фирмите ще съкращават персонал

автор:Дума

visibility 612

/ брой: 196

Продават вносни млечни продукти за български

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 196

Цените на горивата тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 196

"Хизбула" удари военна база на Израел

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 196

Засилва се мигрантският поток към Гърция

автор:Дума

visibility 680

/ брой: 196

Социалдемократите печелят изборите в Литва

автор:Дума

visibility 672

/ брой: 196

Задържаха въоръжен мъж край митинг на Тръмп

автор:Дума

visibility 534

/ брой: 196

Клокочещото безумие

автор:Александър Симов

visibility 698

/ брой: 196

Разграден двор

автор:Мая Йовановска

visibility 681

/ брой: 196

Държавата повече не може да бъде поставяна на пауза

автор:Мая Йовановска

visibility 810

/ брой: 196

Датата - 15.10.2024 г.

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 196

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ