12 Юли 2024петък15:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка ludogorets.com

Лудогорец тръгна мощно в Европа

"Орлите" сразиха грузинци на старта на Шампионската лига

/ брой: 131

автор:Дума

visibility 68

Лудогорец стартира успешно в Шампионската лига. В откриващия си мач "орлите" надиграха и победиха Динамо (Груз) с 3:1. Българският първенец е абсолютен фаворит за реванша в Батуми идната седмица. В Разград точни бяха Бърнард Текпетей (13), Рик Джонатан (24) и Аслак фон Витри (62). Владимер Мамучашвили (62) отбеляза почетно за гостите.
Родният колос пропусна да обезсмисли втората среща, но разликата в класите между двата тима не предвещава потенциални усложнения за 13-кратния шампион на България. При гола на гостите фен от трибуните наду свирка и играчите на Георги Дерменджиев спряха да тичат. Така Мамучашвили успя да се разпише.
Треньорът на "орлите" бе заложил само на трима българи сред титулярите - Антон Недялков, Тодор Неделев и Ивайло Чочев. Първият продължава да има проблем с адуктор. За Лудогорец мачът бе първи официален, докато за Динамо срещата беше трета.
"За нас беше важен добър резултат. 3:1 е такъв. Не сме на 100% в игрова форма. Всички се вложиха, искаха да играят и това, което направихме, е добър резултат", обяви Дерменджиев.
"Направихме си мача по-лесен с головете през първото полувреме, но поздравления и за Динамо. Бяхме ги анализирали и проучихме слабите им страни. Имаме още работа и трябва да бъдем по-силни в реванша", обяви Текпетей.
"Изиграхме две различни полувремена, а определено Лудогорец бяха по-добри, нашите играчи не бяха готови за ниво Шампионска лига. През второто полувреме нашият отбор създаде повече голови положения и отбеляза гол, можехме да вкараме и още. Не сме доволни. Играем добре, ще анализираме грешките си и в следващия мач ще бъдем много по-добри пред нашите фенове", закани се наставникът на Динамо Андрий Демченко.
Победителят от този сблъсък очаква по-добрия от Динамо М (Блрс) или арменския Пюник (0:0). Първата среща бе ръководена от Волен Чинков и се игра на ст. "Мезьокьовешд Варош" в Унгария. Реваншът е във вторник в Ереван.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 249

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 266

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 256

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ