16 Август 2024петък17:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За плача на момичетата и за обичта на мъжете

Михаил Петров поставя спектакъл само за жени и за мъже, които искат да се радват на живота

/ брой: 48

автор:Светлана Панчева

visibility 3455

"Големите момичета не плачат" не е девиз, нито мантра за успокоение на нервни или самотни жени, а добре написана комедия от майстора в жанра Нийл Саймън. Както се знае, комедията е най-трудният сценичен жанр, не само защото никак не е лесно да се предизвика смях, но и защото добрата комедия или добре направената комедийна роля изисква специфично чувство за мяра и стил. А спектакълът "Големите момичета не плачат", поставен от Михаил Петров на сцената на Драматично-кукления театър "Константин Величков" в Пазарджик, показва и категорично доказва точно такова фино чувство за мяра в изграждането на плътна, разнообразна и истински комедийна среда. И ако се питаме какви са навсякъде по света темите, които се обсъждат в една чисто женска компания, то отговорът е ясен - плачът на големите момичета и обичта на мъжете. А още и разговорите с досадните бивши съпрузи, проблемите с всекидневното меню на семейството или просто липсата на любов.
В шумната женска компания, която се събира всяка седмица да играе на една забавна игра, настъпва драматично-комедиен обрат - едно от големите момичета е изгонено от съпруга си след 14 години брак. Е, как да не плачеш?! Обаче, както се случва в добрите комедии, не всичко е такова, каквото изглежда, и винаги има неочакван изход.
В своя жанр "Големите момичета не плачат" е много добре замислено и направено представление, в което основният акцент е поставен върху актьорското присъствие и пълноценна разработка на ролите. И именно заради това толкова действена и истинска в противоречивото си житейско поведение е Йоанна Микова като Оливия, толкова неочаквана и интересна с усета си за елегантно комичното е Ани Михайлова в ролята на Флоранс, толкова разнообразна и ярка в сценичното си поведение е Диана Досева като полицайката, толкова лека и ведра в сценичното си присъствие е Илиана Лазарова, толкова искрена и очарователно наивна е Нели Сиракова, толкова забавно комедийна е Детелина Стойкова. Безспорно това е чиста проба добър актьорски спектакъл, в който именно ансамбълът, единното художествено цяло е постигнато чрез актьора и заради актьора, за което допринасят и младите Иля Пепеланов и Калин Попов в ролите на единствените и много колоритни мъже сред тази очарователна женска компания.
Спектакълът се гледа с удоволствие и ведро чувство и хубаво е, че Йоанна Микова, Ани Михайлова, Диана Досева, Детелина Стойкова, Илияна Лазарова, Нели Сиракова, Иля Пепеланов и Калин Попов ще представят историята за големите момичета, които не плачат, всеки месец на сцената на Младежкия театър.



Сцени от спектакъла

Птицевъдите искат да се забрани вносът на украински яйца

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 156

Доган по документи се разделя с ТЕЦ "Варна"

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 156

Производствените цени в селското стопанство спадат

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 156

Украйна може да се откаже от ядрени ни реактори

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 156

Съединените щати не са световен полицай

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 156

Жалба в Гърция за пожара до границата

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 156

Нови версии за атаките срещу "Северен поток"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 156

Накратко

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 156

Ни чул, ни видял

автор:Аида Паникян

visibility 509

/ брой: 156

Политически цайтнот

visibility 480

/ брой: 156

Пропадането на Източна Европа

автор:Боян Дуранкев

visibility 395

/ брой: 156

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ