20 Юни 2024четвъртък01:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки Ани Петрова, БНР

Седем гост-солисти на концерт в БНР

Премиери и дебюти са в програмата на финалната изява за сезона на Оркестъра за народна музика на Радиото

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 593

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи своя финален концерт за сезона на 20 юни от 19 ч. в Първо студио на БНР. Тази специална вечер е кулминацията на концертния сезон, а почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, направили записи през изминалите девет месеца в Радиото, научи ДУМА от Николета Еленкова.
Премиерни заглавия и дебюти ще представят седем забележителни гост-солисти. Сцената ще бъде озарена от пиринската певица с въздействащ глас Соня Ковачка, гальовния странджански вокал на Галя Гильова, темпераментната влашка певица Лора Асенова и проникновения певец от родопското село Старцево Роман Романов. Програмата на концерта предлага среща с виртуозни инструменталисти. Акордеонистът Пламен Димитров, кавалджията Дамян Димов и гайдарят Румен Монев са трима музиканти с ярък авторски почерк, които също бяха част от звукозаписната продукция на БНР през този сезон.
Премиерно ще прозвучат най-новите пиеси на солистите от Оркестъра за народна музика - гъдуларката Христина Белева и тамбуриста Петър Миланов, както и нова музика от триото Недялко Недялков/Мартин Владимиров/Петър Миланов, триото Бисер Соколов/Костадин Генчев/Християн Цвятков и квартета Георги Добрев/Борислав Гълъбов/Християн Цвятков/Калоян Минчев. Автори и аранжори в последния концерт за сезон 2023/2024 ще бъдат Георги Андреев, Димитър Христов, Костадин Генчев, Ангел Добрев, Пейо Пеев, Борислав Згуровски, Стоян Пауров, Йордан Данев, Петър Миланов, Недялко Недялков, Бисер Соколов, Пламен Димитров, Румен Монев и Дамян Димов.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ