30 Юни 2024неделя16:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Между 10 и 50 лева поскъпнаха техническите прегледи на колите

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 223

От началото на месеца годишните технически прегледи на автомобилите имат нови цени, като увеличението е между 10 и 50 лева в различните пунктове в страната. Има места, където цената на прегледа достига 100 лева.
Цените на техническите прегледи варират според пазара, като разликата между сумата, която шофьорите плащат в столицата и в провинцията, според собственици на пунктове, е от порядъка на 10 - 20 и повече лева, съобщава БНТ.
В един от пунктовете в Дупница от началото на месеца цената на техническите прегледи е увеличена само с десетина лева, но прогнозата на собственика е, че до края на годината цената може да се повиши още.
"Минимум 10-12 години се работи на тези цени - 40-50 лева, и цените стоят едни и същи, заплати се увеличават, осигуровки се увеличават, техническо оборудване, всичко се увеличава, а цените стоят едни и същи без да са мърдали. Последната една станаха много големи скоковете със задължителното оборудване. 20 хиляди лева са т.нар. тресачки, които са за трета категория пунктове. Сега в момента до 22 юли тази година всички пунктове трябва да са вързани, всяка една линия трябва да е вързана към ИА "Автомобилна администрация". Едно връзване струва 4000 лева.", обяснява Пламен Иванов, собственик на пункт за технически прегледи.
След промяната в цените на техническите прегледи се очаква да има и промяна в заплатите на техниците, които в момента граничат с минималната за страната, прогнозират от бранша. От там се надяват с по-високи заплати да привлекат повече млади хора за работа в пунктовете, където в момента средната възраст на работещите е 50-55 години.

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 1509

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 1282

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 1859

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 1589

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 1521

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 1385

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 1199

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 1418

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 1511

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 1429

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 1323

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ