14 Юли 2024неделя08:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

До 7000 лв. дава МОН за научни форуми у нас

/ брой: 221

автор:Велиана Христова

visibility 276

МОН откри процедура за подкрепа (съфинансиране) на научни форуми с международно участие, които се провеждат в България. Целта е да се подпомогнат научните организации и висшите училища, които са домакини на такива форуми, в създаването на по-добър имидж на страната ни, възможност за включване на българските учени в изпълнението на различни изследователски задачи, популяризиране на техните научни резултати и сравнимост на научните изследвания в дадена област на национално и международно ниво, обявиха от министерството. Прекият резултат от участието в научни форуми е публикуването на материалите в реферирани издания, което дава видимост на българските научни изследвания, позволява запознаване с последните тенденции в науката и представяне на българския опит. Това е важно, тъй като в света като основен показател за качеството и престижа на науката се отчитат броят на научните публикации и цитиранията в реферирани списания.
Съфинансирането в подкрепа на научни форуми, отговарящи на условията, е в размер до 7000 лв. В конкурсите за него може да участват Българската академия на науките, Селскостопанската академия и държавните висши училища. Научните форуми трябва да са в приоритетните области на Националната стратегия за развитие на научните изследвания, а минималният брой участници тряБва да е 20 души. От кандидатите се изисква ясно разписан бюджет на исканото от МОН съфинансиране. Средствата, получени от министерството, могат да се използват за организационни разходи, като са недопустими разходите за авторски хонорари и компютърно оборудване. Научният форум, за чиято подкрепа се кандидатства обаче, трябва да не е финансиран от други публични източници и програми (например проекти, подкрепени от Фонд "Научни изследвания", програми на структурните фондове и др.).
Предложенията по реда на постъпването им ще бъдат разгледани от специална комисия, съобщават от дирекция "Наука" на МОН. Срокът за подаване на предложенията е до 30 септември, включително за научни форуми, които ще се проведат до 31 януари 2014 г.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ