17 Октомври 2024четвъртък13:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дъждовете забавиха жътвата в Пазарджишко

/ брой: 145

автор:Дума

visibility 2004

Масовата жътва в Пазарджишко още не е започнала, съобщи Бранимир Маринов, експерт в Областна дирекция "Земеделие" в Пазарджик, цитиран от "Фокус". Причината за забавянето е, че през последната седмица има превалявания всеки ден. Навсякъде в областта е мокро и не може да се жъне. Според експерта ще трябва да се изчака да изсъхне и евентуално в края на следващата седмица ще започне масовата жътва в региона.
Прегледите на техниката и комбайните, които ще участват в жътвата в Пазарджишко, ще приключат днес, каза Иван Газепов, началник на Контролно-техническата инспекция в Пазарджик. Според това, което видяхме до момента, техниката е готова. В региона има около 150 комбайна, от които активно в жътвата ще се включат 130, каза още Газепов. Той уточни, че машините ще ожънат около 100 хиляди декара площи.
В следващите дни ще започне жътвата на ечемика, а засетите с пшеница площи ще бъдат ожънати малко по-късно. Проверките се правят съвместно с пожарната, чиито служители следят за подсигуряването на техниката по отношение на пожарната безопасност. Ние следим за техническата подготовка, която до момента върви без проблеми, допълни началникът на инспекцията.
Общо около 140 хиляди декара в Пазарджишко са засети с пшеница и ечемик. От тези площи 115 хиляди декара е есенната пшеница, около 22 хиляди декара е есенният ечемик и около 4 хиляди декара пролетният ечемик.

МО недопустимо наруши закона

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 198

Румен Радев поиска основен анализ на трагедията с авиокатастрофата

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 198

Съюзът на съдиите се обяви против избора на Сарафов

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 198

Предлагаме инвестиции, които ще задвижат икономиката

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 198

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 138

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 168

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ