16 Юли 2024вторник01:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Райков умува дали Константинов да остане

В "Информационно обслужване" са поставени и други хора, които "да гарантират" кражба на гласове по време на броенето, обяви лидерът на ДСБ

/ брой: 65

автор:Веселка Венкова

visibility 1321

Ще поканя на разговор проф. Михаил Константинов, в чиито качества не се съмнявам, и публично ще оповестя мнението и решението си, обеща служебният премиер след разговор с председателя на третата по брой парламентарна група - тази на ДПС. Срещата на Лютви Местан с Марин Райков вчера е част от инициативата за изборен борд към МС, лансирана от президента.
Лидерът на ДПС повтори опасенията на Сергей Станишев и попита какво е имал предвид председателят на "Информационно обслужване" Михаил Константинов, който обяви неотдавна, че ако алтернативата на ГЕРБ е нова тройна коалиция, той би направил всичко необходимо, за да го предотврати. Може ли Константинов обективно да изпълнява задълженията си, попита Местан.
Анализът на ДПС откроявал "притеснителния опит" на областните управители да прехвърлят върху кметовете изпълнението на разпоредбата в Изборния кодекс - осигуряване на оригинален протокол за всеки член на секционна комисия. Местан призова Райков със заповед да напомни на областните управители, че са "субект при провеждането на избори".
Премиерът се съгласи, че никой няма право да се разтоварва от ангажименти и да делегира отговорностите си върху друг. На този етап имаме известна загриженост, призна той, с проблема с копирните машини в изборните секции и по настояване на ДПС апелира държавните служители да се въздържат от изявления и партийна пропаганда. Премиерът настоя партиите да определят кръга на своите опоненти и помоли от него да изключат служебния кабинет. "Политическата вендета не може да бъде отличителна черта на един служебен кабинет и ние няма да го допуснем", увери Марин Райков.
От месеци насам имаме сериозни резерви към публичната дейност на г-н Михаил Константинов и към ролята му на ръководител на фирмата, която извършва преброяването. Това заяви зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев, попитан от ДУМА има ли партията му претенции към работата на математика в "Информационно обслужване". Според него по-важен бил въпросът, че у нас се "сменят хората, без да се променят практиките". Прекият граждански контрол от организации с доказана компетентност върху техническата дейност, която тази фирма извършва и в сферата на кражбата на вот, са по-важните моменти, според Кънев. Той настоява за ефективен граждански контрол върху "Информационно обслужване" и тази стъпка трябвало задължително да се направи.
До нас достига информация, че не само ръководителят на "Информационно обслужване", но и на други нива вътре във фирмата са поставени хора, които "да гарантират" кражба на гласове по време на броенето, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Той се съгласи с мнението на Радан Кънев за гражданския контрол и заяви, че той ще зависи от начина, по който президентът и министър-председателят ще допуснат в контрола по вота НПО - специалисти в наблюдаването на честни избори.

Премиерът не бил US гражданин


Марин Райков никога не е бил гражданин на САЩ, макар че е роден във Вашингтон, обяви съветничката на служебния премиер Ивет Добромирова в отговор на въпрос към министър-председателя. "Законът, според който всеки роден в САЩ автоматично получава американско гражданство, не се отнася за деца на дипломати", обясни Добромирова. Райков е роден на 17 декември 1960 г. във Вашингтон, САЩ, където по това време баща му - Райко Николов, е дипломат. Добромирова обеща премиерът да отговори на всички журналистически въпроси след заседанието на кабинета в сряда. Очаква се Райков да представи тогава втория ешелон на властта, а финансовият министър Калин Христов да каже има ли резерви за подпомагане на най-уязвимите групи, както обеща социалният вицепремиер Деяна Костадинова.

 

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 870

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 911

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 838

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 833

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 909

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 818

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ