01 Юли 2024понеделник18:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тайван e разработил нова далекобойна ракета „въздух-въздух”

/ брой: 120

автор:Желязко Тенчев

visibility 1850

Китайската академия на науките в Тайван е разработила нова УР „въздух-въздух” Sword Type II (“Меч-2”) с увеличена далечина на стрелбата, съобщава “Военный Паритет”, цитиран от pan.bg. Ракетата е с усъвършенствана активна радиолокационна глава за самонасочване, а далечината на стрелбата е над 100 км. По бойните си възможности тайванската ракета не отстъпва на американската AIM-120C. Скоростта й може да достигне до 6М, което отговаря на изискванията на „въздушния бой на бъдещето”. Изтребителите AIDC F-CK-1 „Цзинго“ може да носят до четири такива ракети.


Новата УР „въздух-въздух” Sword Type II (“Меч-2”) с увеличена далечина на стрелбата, готова за подкачване на изтребител AIDC F-CK-1 „Цзинго“

Снимка topwar.ru

ГДБОП разби база за производство на фалшиви пари

автор:Дума

visibility 459

Как да се предпазим от пожари?

автор:Дума

visibility 456

Без Корнелия Нинова на прекия избор

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 122

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 122

Токът поскъпва средно с 1,77%, парното поевтинява с 8,47%

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 122

Лихвите по потребителските кредити тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 122

ДДС приходите няма да излязат и тази година

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 122

Служебната власт с нов заем от 400 млн. лв. през юли

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 122

Третата световна ще започне от Израел

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 122

Франция избира Национално събрание

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 122

Орбан обяви нова група в Европейския парламент

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 122

Докъде се докарахме

автор:Мая Йовановска

visibility 414

/ брой: 122

С такси, без такси

автор:Деси Велева

visibility 365

/ брой: 122

Избори

автор:Марин Милашки

visibility 366

/ брой: 122

Голямата цел на БСП - обединението в ляво

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 122

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ