22 Август 2024четвъртък14:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Панорама

Срещи

Световноизвестни руски звезди гастролираха в „Камчия“

Комплексът посрещна правителствена делегация от Москва

/ брой: 198

автор:Боян Бойчев

visibility 2158

Делегация, водена от Сергей Черьомин - министър в Правителството на Москва и ръководител на Департамента по външноикономически и международни отношения, и Анатолий Макаров - извънреден и пълномощен посланик на Русия в България, гостуваха в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Те бяха посрещнати от изпълнителния директор на дружеството Николай Недялков. Визитата бе част от Дните на Москва в България. В състава на делегацията е и Владимир Филипов – зам.-ръководител на Департамента по културата на Москва, както и ръководители и представители на отдели в градското управление, московските предприятия и организации.
Гостите бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб, сол и българска каба гайда в Амфитеатъра на комплекса. Министър Черьомин, посланик Макаров и Николай Недялков засадиха дърво в парка на комплекса. В Частното средно училище "Юрий Гагарин" те се срещнаха с децата, които изучават руски език като първи чужд. Това е единственото училище в България, което е лицензирано едновременно по българската и по руската образователна система. Третокласничката Станислава Иванова представи авторското си стихотворение, с което спечели първо място в международния конкурс "Тетрадка на приятелството" в началото на тази година. В свободен разговор на отличен руски език учениците разказаха на гостите как протича денят им.
На площада пред детския лагер „Радуга“ танцов спектакъл изнесоха момичетата от Московския кадетски музикален корпус. Те са победители в международни фестивали и конкурси в Италия, Китай, Франция и др. Беше открита и арт инсталацията „Ярката Москва“ – 7-метрово платно със силуета на руската столица и на българските градове – домакини на Дните на Москва.
Детската писателка Анна Гончарова, носител на множество отличия, представи пред децата героите, завладели страниците на 25 от нейните книги  – енотите Еня и Еля. В 17,30 ч. в атриума на хотел „Лонгоз“ бе срещата със знаменитата руска актриса, кинорежисьор и сценарист Наталия Бондарчук. Преди година в „Камчия“ бе създадена киношкола, която носи името на нейния баща - световноизвестния режисьор Сергей Бондарчук. В комплекса бяха заснети кадри за нейния проект „Червената шапчица online“. На срещата присъстваха деца от Общинския детски комплекс - Варна, студенти, участници в театрални студии.
Във Варна Сергей Черьомин коментира, че Правителството на Москва ще продължи да развива целогодишно СОК „Камчия“. „Надявам се, че още много деца и граждани на Русия ще могат да почиват там. „Камчия“ ще бъде не само място за почивка, но и център за обучение по руската образователна система“, допълни московският министър.

След 20 години почти половината работещи ще са на над 55 години

автор:Дума

visibility 657

/ брой: 160

България продължава да е в челните места по жертви на трафик

автор:Дума

visibility 644

/ брой: 160

Нова социална услуга разкриват в Разград

автор:Дума

visibility 630

/ брой: 160

ЕС започва да слага мито на украинския пчелен мед

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 160

Шарка по овцете в Гърция близо до границата с България

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 160

Собственият дом става недостижим за много европейци

автор:Дума

visibility 615

/ брой: 160

Строителството ни тръгна надолу, докато в ЕС расте

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 160

Украйна предприе мащабно нападение срещу Москва

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 160

Кенеди-младши ще подкрепи Тръмп

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 160

Путин посети Чечня

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 160

Венецуелският парламент бави закон "срещу фашизма“

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 160

Днешните 55 - вчерашните 30

автор:Аида Паникян

visibility 623

/ брой: 160

Крещящо лицемерие

автор:Велизар Енчев

visibility 739

/ брой: 160

Правните абсурди продължават

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 160

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ