30 Септември 2024понеделник23:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Панорама

Срещи

Световноизвестни руски звезди гастролираха в „Камчия“

Комплексът посрещна правителствена делегация от Москва

/ брой: 198

автор:Боян Бойчев

visibility 2197

Делегация, водена от Сергей Черьомин - министър в Правителството на Москва и ръководител на Департамента по външноикономически и международни отношения, и Анатолий Макаров - извънреден и пълномощен посланик на Русия в България, гостуваха в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Те бяха посрещнати от изпълнителния директор на дружеството Николай Недялков. Визитата бе част от Дните на Москва в България. В състава на делегацията е и Владимир Филипов – зам.-ръководител на Департамента по културата на Москва, както и ръководители и представители на отдели в градското управление, московските предприятия и организации.
Гостите бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб, сол и българска каба гайда в Амфитеатъра на комплекса. Министър Черьомин, посланик Макаров и Николай Недялков засадиха дърво в парка на комплекса. В Частното средно училище "Юрий Гагарин" те се срещнаха с децата, които изучават руски език като първи чужд. Това е единственото училище в България, което е лицензирано едновременно по българската и по руската образователна система. Третокласничката Станислава Иванова представи авторското си стихотворение, с което спечели първо място в международния конкурс "Тетрадка на приятелството" в началото на тази година. В свободен разговор на отличен руски език учениците разказаха на гостите как протича денят им.
На площада пред детския лагер „Радуга“ танцов спектакъл изнесоха момичетата от Московския кадетски музикален корпус. Те са победители в международни фестивали и конкурси в Италия, Китай, Франция и др. Беше открита и арт инсталацията „Ярката Москва“ – 7-метрово платно със силуета на руската столица и на българските градове – домакини на Дните на Москва.
Детската писателка Анна Гончарова, носител на множество отличия, представи пред децата героите, завладели страниците на 25 от нейните книги  – енотите Еня и Еля. В 17,30 ч. в атриума на хотел „Лонгоз“ бе срещата със знаменитата руска актриса, кинорежисьор и сценарист Наталия Бондарчук. Преди година в „Камчия“ бе създадена киношкола, която носи името на нейния баща - световноизвестния режисьор Сергей Бондарчук. В комплекса бяха заснети кадри за нейния проект „Червената шапчица online“. На срещата присъстваха деца от Общинския детски комплекс - Варна, студенти, участници в театрални студии.
Във Варна Сергей Черьомин коментира, че Правителството на Москва ще продължи да развива целогодишно СОК „Камчия“. „Надявам се, че още много деца и граждани на Русия ще могат да почиват там. „Камчия“ ще бъде не само място за почивка, но и център за обучение по руската образователна система“, допълни московският министър.

Борислав Гуцанов: След изборите е възможен експертен кабинет

автор:Дума

visibility 782

Парламентът приключи по обиден начин за гражданите

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

България трябва да има независима външна политика

автор:Дума

visibility 864

/ брой: 185

Ниски добиви на слънчоглед, олиото може да поскъпне

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

Вносът на украински мед у нас е скочил с 61%

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 185

Зъболекарите искат въвеждане на данък за вредните храни

автор:Дума

visibility 867

/ брой: 185

Работодатели уволняват чрез съдебни изпълнители

автор:Дума

visibility 971

/ брой: 185

Евакуират поетапно българите от Ливан

автор:Дума

visibility 933

/ брой: 185

В САЩ не сложиха знамето на РСМ

автор:Дума

visibility 1060

/ брой: 185

75-годишно приятелство между България и КНР

visibility 825

/ брой: 185

Писна ни от глупости

автор:Мая Йовановска

visibility 1409

/ брой: 185

Държава на изпитите

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1220

/ брой: 185

Площадна геополитика

автор:Юри Михалков

visibility 1367

/ брой: 185

БСП иска предоговаряне на условията по Зелената сделка

автор:Дума

visibility 894

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ