23 Август 2024петък01:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левицата:

Оставка на Московски заради проблемите в БДЖ

автор:Дума

visibility 593

Проблемите в БДЖ са все повече, ситуацията се усложнява. Има спрени влакове, пътници се извозват с автобуси, работниците в дружеството работят извънредно. Заради кризисното положение в железниците от БСП поискаха оставката на транспортния министър Ивайло Московски. От левицата дадоха срок на министъра от 24 часа да освободи и ръководството на БДЖ, което, по думите им, не може да се справи с кризата в сектора.
За притесненията и исканията на левицата обяви вчера на брифинг депутатът от БСП Димитър Данчев.
Служителите на БДЖ работят извънредно и извършват некачествени ремонти на локомотиви и подвижен състав, предупреди той. По думите му тези проблеми засягат всеки един българин. Социалистът припомни няколко инцидента с влакови композиции заради дефектни спирачки.

Даваме 24 часа на министър Московски да освободи ръководството на БДЖ, ако не го направи-ще искаме неговата оставка, коментира Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на "БСП за България". Той припомни, че още преди две години от левицата са поискали смяна на ръководството на железниците. Тогава Московски не го направи и каза, че държи на ръководството и застава зад него. Ако все още държи на него, нека подаде той оставка, продължи социалистът.
Позицията на БСП бе провокирана от телевизионен репортаж, в който служител на БДЖ е заплашвал подчинени с думите "Мъртъв си". От левицата поискаха проверка на всички сигнали за нередности в БДЖ.
Не може човек, който е спал четири часа, да отиде да вози бързия влак София-Варна, да преспи във Варна осем часа и пак да го пишат на работа. Това е недопустимо. Така коментира ситуацията Христиан Кръстев, бивш изпълнителен директор на БДЖ, който също участва в пресконференцията на "Позитано" 20. По думите му извънредните часове на служителите са опасни за самите пътници. Той смята, че има начин да бъдат осигурени достатъчен брой локомотивни машинисти, за да няма извънредни часове труд.

От своя страна министър Московски обяви, че ще разпореди проверка и описа случилото се в репортажа като престъпление.





 

ЕС започва да слага мито на украинския пчелен мед

автор:Дума

visibility 1358

/ брой: 160

Шарка по овцете в Гърция близо до границата с България

автор:Дума

visibility 1361

/ брой: 160

Собственият дом става недостижим за много европейци

автор:Дума

visibility 1346

/ брой: 160

Строителството ни тръгна надолу, докато в ЕС расте

автор:Дума

visibility 1298

/ брой: 160

Украйна предприе мащабно нападение срещу Москва

автор:Дума

visibility 1363

/ брой: 160

Кенеди-младши ще подкрепи Тръмп

автор:Дума

visibility 1363

/ брой: 160

Путин посети Чечня

автор:Дума

visibility 1567

/ брой: 160

Венецуелският парламент бави закон "срещу фашизма“

автор:Дума

visibility 1299

/ брой: 160

Днешните 55 - вчерашните 30

автор:Аида Паникян

visibility 1443

/ брой: 160

Крещящо лицемерие

автор:Велизар Енчев

visibility 1613

/ брой: 160

Правните абсурди продължават

автор:Дума

visibility 1484

/ брой: 160

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ