13 Юли 2024събота19:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Полицията използва сълзотворен газ срещу сирийски мигранти в Истанбул

автор:Дума

visibility 1148

Протест на сирийски мигранти в Истанбул завърши със сблъсъци с полицията и няколко арестувани. Униформените в турския мегаполис използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите. Мигрантите протестираха срещу решението на властите в Истанбул да депортират от града нелегално пребиваващите сирийски граждани.

Демонстрацията бе организирана от организации на сирийските мигранти и се състоя в квартала Фатих в Истанбул. Участниците носеха в ръце плакати с надписи на арабски език и арабски знамена. Сирийците се опитаха да огласят прокламация до властите, в която се настоява да бъдат спрени мерките на властите за депортиране на сирийските мигранти от Истанбул, но полицията не им разреши и използва сълзотворен газ срещу тях.

През това време група турски граждани протестираха срещу сирийците. Само намесата на полицията успя да предотврати евентуален ръкопашен бой между двете групи.

Тези дни властите в Истанбул дадоха срок до 20 август нелегално пребиваващите в мегаполиса сирийски мигранти да бъдат депортирани обратно в областите, където са регистрирани и в лагерите. А други, които са без адресни регистрации или са с криминални прояви, се екстрадират обратно в Сирия.

Решението на турските власти предизвика големи протести и напрежение сред сирийците.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу предупреди, че няма да позволят съпротива и демонстрации срещу решението на турските власти.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1152

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1070

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1242

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1111

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1250

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1248

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1141

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1151

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ