13 Юли 2024събота19:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иран рестартира реактора за тежка вода в Арак

автор:Дума

visibility 1188

Иран възнамерява да възобнови дейностите си в ядрения реактор за тежка вода в Арак, съобщи ръководителят на Иранската организация за атомна енергия Али Акбар Салехи. Тежка вода може да се използва в реактори за производство на плутоний, гориво, използвано в ядрени бойни глави.

Припомняме, че преди две седмици Техеран съобщи, че увеличаваха запасите си от тежка вода и обогатен уран и ще надхвърля лимитите, които му бяха наложени от ядреното споразумение със САЩ и ЕС.  

Още през май Иран обяви планирани мерки за нарушаване на ядреното след едностранното  оттеглянето на американците. Вашингтон, освен това въвде на тежки санкции срещу Техеран.

На 3 юли президентът Хасан Рухани заяви, че Техеран ще увеличи нивата си на обогатяване на уран и ще започне да съживява реактора с тежка вода в Арак след 7 юли, ако нациите в ядрения пакт не защитят търговията с Иран, обещана по сделката, но блокирана от САЩ.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1030

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 961

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1111

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 997

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1123

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1120

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1019

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1038

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ