17 Октомври 2024четвъртък19:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Херо избяга от Лудогорец

Бразилецът Пауло Аутори ще е главен мениджър на "орлите"

/ брой: 108

автор:Марин Милашки

visibility 1142

Димитър Димитров-Херо избяга от Лудогорец. Той сам е взел решението, след като в Разград наеха бразилеца Пауло Аутори за главен мениджър. Бившият селекционер на България е останал крайно изненадан от назначението на южноамериканеца, който занапред ще решава всичко. Димитров имаше договор за още година, който беше преподписан в края на сезона. Бургазлията изведе безпроблемно "орлите" до седма поредна титла на България, а също така излезе от групите на Лига Европа, където на 1/16-финал Лудогорец беше елиминиран от гранда Милан. Сега функциите на Херо иззема именно Аутори. С Димитров си тръгнаха и помощниците му Георги Чиликов и Петър Колев.
Изпълнителният директор на "зелените" Ангел Петричев обяви, че са искали Херо да остане треньор, но специалистът е предпочел да напусне, тъй като занапред няма да взима основните решения. Условието пък е било Чиликов и Колев да бъдат уволнени.
"Аутори е легенда на бразилския футбол и в цяла Южна Америка. Искаме да продължим да се развиваме и продължаваме да си поставяме високи цели. Искахме да променим концепцията на клуба, да имаме главен мениджър", обяви Петричев.
Аутори е на 61 години, като е водил почти всички големи бразилски тимове. Треньорът е бил начело още на португалските Бенфика, Национал Мадейра, Витория Гимараеш, Маритимо, както и на тимове в Япония и Катар. В 40-годишната си треньорска кариера Аутори е водил 19 клуба, както и националните отбори на Перу и Катар. За последно бразилецът беше начело на Атлетико Паранензе през сезон 2016-2017, с който печели шампионата на щата Парана и стига до 1/8-финалите в Копа Либертадорес.
"Имам поглед върху качествата на играчите в Лудогорец, повече върху бразилците. Знам, че те са отдадени на работата си и са много добри футболисти. Целта ми е да продължим да играем на високо ниво, както досега. Ще се развиваме стъпка по стъпка, така съм правил винаги в моята кариера", каза Аутори. Той бе доведен в клуба от мениджъра Роджерио Перейра, който води голяма част от бразилските футболисти в България.
"Не съм работил с него. Голямо име е. Има голям характер, така се коментира в Бразилия. Много ще ни мотивира да работим заедно и да постигнем още успехи", сподели Марселиньо. "Голямо име идва в отбора. Винаги сме уважавали всеки треньор. Надяваме се на още по-големи успехи с него", заяви от своя страна Светльо Дяков.



Пауло Аутори позира с фланелката на Лудогорец. Бразилецът ще е главен мениджър на "орлите", а заради него напусна треньорът Димитър Димитров-Херо
Снимка Спортал

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 600

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 836

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 624

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 709

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 581

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ