16 Септември 2024понеделник10:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Илияна Раева:

България е над останалите ансамбли

Шефът на гимнастиката призна, че не се радват на спечелените медали на европейското

/ брой: 107

автор:Марин Милашки

visibility 860

Илияна Раева смята, че ансамбълът на България по художествена гимнастика е най-добрият в света. Това се е видяло на европейското в Гуадалахара, където грациите ни заслужиха бронз в многобоя. Момичетата ни изтърваха златото заради брутална грешка в изпълнението на съчетанието с топки и въжета. Шефът на федерацията обаче защити състезателките си и обяви, че ще вземат всички мерки, за да избягват подобни грешки. Резултатът всъщност се видя още в испанския град, защото грациите заслужиха златото именно във финала на топки и въжета.
"Дотам се докарахме, че вече не се радваме и на три спечелени медала от три възможности.
От много сложен елемент стана голямата грешка. Но никъде не съм виждала такава екзалтирана публика, беше нещо невероятно. Испанската публика взриви залата и буквално чакаше България. Този златен медал го чакаха и съдиите, и нашите конкуренти, и публиката. Когато го спечелихме, нямаше човек от най-големите ни конкуренти и специалисти, който да не дойде да ни поздрави.
Това е спортът. Момичетата ни наистина бяха подготвени и са в страхотна форма. Те са здраво стъпили на земята. Изключително умни, трудолюбиви и мотивирани. Знаят за какво са в залата. Нищо страшно не се е случило. Направихме си сериозен анализ и сме наясно какво трябва да се допълни към работата. И на това европейско се видя, че има България и останалите отбори", обяви Раева.
"Наистина бяхме доста добре подготвени, но се случват и грешки. Надяваме се оттук нататък да се представяме все по-добре", заяви на прибиране състезателката от ансамбъла Мадлен Радуканова, дъщеря на футболния треньор Милен Радуканов.
Младите грации вече гледат към най-голямото предстоящо състезание - световното първенство през септември, което ще се проведе в София. На него като специални гости са поканени всички световни шампионки на България през годините и техните треньори.



Грациите от ансамбъла бяха посрещнати с цветя на летище София
Снимка Спортал

БНБ налага ограничения за жилищните кредити

автор:Дума

visibility 1373

/ брой: 175

Пак отложиха новото изчисление на такса смет

автор:Дума

visibility 1436

/ брой: 175

Забраняват на колекторските фирми да тормозят длъжници

автор:Дума

visibility 1080

/ брой: 175

Пентагонът въоръжава България с ракети

автор:Дума

visibility 1541

/ брой: 175

Напрежение в Германия заради мигрантите

автор:Дума

visibility 1391

/ брой: 175

Русия ограничава износа на уран

автор:Дума

visibility 1441

/ брой: 175

Почина бившият президент на Перу Алберто Фухимори

автор:Дума

visibility 1213

/ брой: 175

Есента на Визионера

автор:Александър Симов

visibility 2360

/ брой: 175

Саботаж на доброто

автор:Юлия Кулинска

visibility 2438

/ брой: 175

Зубрачът Главчев

автор:Юри Михалков

visibility 2297

/ брой: 175

ПП-ДБ-СС взривиха всичко, до което се докоснаха в София

автор:Дума

visibility 1355

/ брой: 175

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ