31 Август 2024събота02:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Община Добричка готви местен референдум заради ВЕИ

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 454

По повод зачестилите инвестиционни намерения за изграждане на ветроенергийни паркове на територията на община Добричка се предлага провеждането на местен референдум, заяви на заседание на Общинския съвет кметът Соня Георгиева. Тя предупреди, че няма да позволи да бъде оказван натиск върху общинската администрация или кметовете и кметските наместници за изграждането на тези паркове. Георгиева посочи, че в общината са получени и заплахи за това, че ще бъдат спирани финансирания или целевата субсидия, ако не бъдат одобрявани промени в подробните устройствени планове или има забавяне в издаваните разрешителни за строеж. Ако това продължава така, ще уведомя главния прокурор и служебния премиер, обясни Георгиева.
Тя посочи, че единствено чрез референдума жителите на най-голямата община в област Добрич ще могат да защитят земята си или да дадат разрешение за изграждането на енергийни паркове.
Председателя на създадената в село Славеево Национална гражданска инициатива против изграждането на ветрогенератори в земеделска земя Владимир Калчев. Той посочи, че инициативата е събрала над 160 подписа против и продължава. Подписалите се искат промяна в законодателството в частта за изграждане на перки върху обработваема земеделска земя.
"Според Конституцията земеделската земя е национално богатство и нейният статут може да бъде променян само при изключителни случаи. Не мога да приема, че инвестиционното намерение на една германска компания е точно такъв случай", поясни Калчев.
Очаква се провеждането на местен референдум да бъде насрочено за 4 септември.

Еврото идва у нас най-рано през 2026 г.

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 166

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 166

Павел Дуров пуснат под гаранция

автор:Дума

visibility 711

/ брой: 166

Мицкоски разчита на диалог със София

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 166

„Татнефт“ дава петрол на Унгария и Словакия

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 166

Накратко

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 166

Да спасим БСП от хаоса

visibility 742

/ брой: 166

Българският Сорос

автор:Иван Генов

visibility 846

/ брой: 166

Престъпно

visibility 924

/ брой: 166

Фейсбук е налагал цензура по време на пандемията

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 166

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ