09 Август 2024петък02:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Предлагат вносно агнешко с етикет българско

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 2476

Тази пролет очакваме цените на агнешкото месо да са същите като през миналата година, коментира пред БНР председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация в България Симеон Караколев. Той допълни, че цената на едро за агнета в кланиците е между 7 и 9 лева без ДДС на кг. На дребно във фермите месото може да се намери за около 12-14 лева за кг живо тегло, а за трупно - 27-28 лева за кг. "Не би следвало да е по-скъпо в магазините", посочи Караколев.
Както вече стана известно по магазините на дребно агнешкото се предлага по около 32 лв. за килограм.
Агнешко месо, внос от Северна Македония, ще има тази година. Като проблем Колев посочи, че в магазинната мрежа то се предлага като българско и по този начин се иска по-висока цена, въпреки че агнешкото там е с 20% по-евтино.
По традиция българското месо запазва цени по-високи от вносното, а най-изгодно продължава да излиза купуването на живи агнета, уверяват животновъди. "Всички разходи се увеличават - вода, ток, ветеринарно-медицинските обслужвания. Трябва да се увеличат субсидиите", заяви Ахмед Джуджев - фермер в русенското село Тръстеник. "Без внос не можем да изхраним вътрешния пазар, вече не изнасяме нищо навън", допълни Красимир Кирилов - фермер във великотърновското село Шереметя.
"През тази година за първи път продадох всички агнета още бебета, още сукалчета, защото имаше много голямо търсене и тази година няма да имам агнета за празниците", разказа Галина Мирчева, собственик на овцеферма в село Петърница, Плевенско, цитирана от agri.bg. Някои хора са взимали животните, за да ги отглеждат с цел последваща търговия, други - за личното стопанство, добави тя.

Пореден опит да купим нови влакове

автор:Дума

visibility 592

/ брой: 150

ББР си върна само 5 млн. лв. от 150 млн. лв. кредит

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 150

Отпускат кредити за замяна на печки на твърдо гориво с ВЕИ

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 150

Вдигат таксите за контрол на храните

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 150

Водна криза грози Гърция

автор:Дума

visibility 718

/ брой: 150

Германците искат предсрочни избори

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 150

Разширяват затворите във Великобритания

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 150

Армията декларира лоялност към Мадуро

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 150

Феноменална промяна

автор:Александър Симов

visibility 1023

/ брой: 150

На автопилот

visibility 1528

/ брой: 150

Кой календар са гледали МОН?

visibility 765

/ брой: 150

Фермери, не смесвайте стадата при паша!

visibility 557

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ