30 Август 2024петък13:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НЗОК ще ни уведомява с СМС за лекарства или за помощни средства

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 218

От 1 септември 2024 г. кандидатстващите за отпускане на скъпи лекарства за хронични или редки болести, отпускани с е- протоколи, издавани от лекари специалисти и от специализирани лекарски комисии, както и за отпускането на помощни средства и медицински изделия, ще бъдат известявани със съобщение по телефона или чрез онлайн платформата Вайбър, обяви. и.д. управителят на НЗОК проф. Момчил Мавров.
Към съобщенията няма да има прикачени файлове или линкове, няма да се изискват пари за каквото и да било, когато пациентите получат съобщенията.
Съобщението за протоколите за лекарства ще бъде кратко и ще съдържа информация за номера на протокола и валидността му СМС-ите ще бъдат изпращани при регистриране на нов протокол, при нужда от допълнителни документи, при отказ, при прекратяване и при изтичане на срока на протокола.
Съобщенията за помощни средства и медицински изделия ще съдържат номер на заявлението, дата на постъпването му, при постъпване на ново заявление, при постъпване на заявление за ремонт, при одобряване на заявлението, при отказ, при анулиране, както и за напомняне за изтичане на срока на заявлението.
При известяване по онлайн платформата ще има лого на НЗОК, а съобщенията ще бъдат с абревиатурата "НЗОК", за да не се усъмнят гражданите в истинността на съобщенията. Ако пациентът не получи съобщението но Вайбър, то ще се изрлаща по телефона.

Еврото идва у нас най-рано през 2026 г.

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 166

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 166

Павел Дуров пуснат под гаранция

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 166

Мицкоски разчита на диалог със София

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 166

„Татнефт“ дава петрол на Унгария и Словакия

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 166

Накратко

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 166

Да спасим БСП от хаоса

visibility 178

/ брой: 166

Българският Сорос

автор:Иван Генов

visibility 205

/ брой: 166

Престъпно

visibility 152

/ брой: 166

Фейсбук е налагал цензура по време на пандемията

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 166

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ