29 Август 2024четвъртък23:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП: Ако българските кандидати бъдат излъчени от Народното събрание, ще дадем знак са отговорност и стабилност към европейските партньори

автор:Дума

visibility 1014

„Ако българските кандидати за еврокомисар бъдат излъчени след дебат в Народното събрание, а не определени от служебно правителство, това ще бъде знак за държавна отговорност и сигнал за търсена стабилност от страна на България към европейските партньори“. Това заяви Драгомир Стойнев – единият от кандидатите на Коалиция „БСП за България” за български еврокомисар след срещата със служебния премиер Димитър Главчев. 

Разговорът с Димитър Главчев премина конструктивно и при взаимно разбиране за важността на избора, който трябва да бъде направен, обяви Стойнев след срещата. БСП разчита това разбиране да бъде осъзнато и от ръководствата на парламентарните групи, които да инициират извънредно свикване на Народното събрание. БСП е предприела стъпки за това.

„Този състав на Европейската комисия ще работи в предизвикателно време. Не разбирайте предизвикателството само като политическа ситуация. Светът живее в динамиката на нови технологични и екологични реалности. Те влияят пряко върху финансовите системи, икономиките и социалното благополучие на хората. Съюзът трябва да търси нови баланси в икономическите, екологичните и политическите си стратегии, за да запази социалната стабилност. Неравенствата са факт, колкото и усилия да се полагат за заличаването им. Това означава, че вероятно е нужна много по-силна кохезия между отделните политики на Евросъюза с внимание към въздействието им върху хората“, заяви Драгомир Стойнев. 

БСП разглеждат социалната политика, енергетиката, регионалното развитие като стратегически области, в които България би имала шанс да излъчи еврокомисар. Това са ресори с много потенциал за постигане на стабилност, на баланс на сериозните диспропорции в рамките на Съюза. 

Освен през Народното събрание, изборът на двамата българи трябва да бъде направен и през обективна оценка на експертността, на опита и на познаване на европейските процедури, смятат в БСП. Трябва да бъдем убедени, че българският еврокомисар ще е без обвързаности и ще има качества и морални устои да представлява гражданите на Европейския съюз, заявиха оттам.

Украйна не се отказва от ядрените ни реактори

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 165

Бившият главен архитект оглави строителния контрол в София

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 165

Ограничава се движението към Терминал 2 на летище София

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 165

Гражданин осъди събирачи на дългове

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 165

Мицкоски призна за опит за подкуп

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 165

Нападател с ножове застрелян в Германия

автор:Дума

visibility 636

/ брой: 165

Природни стихии В Югоизточна Европа

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 165

Накратко

автор:Дума

visibility 628

/ брой: 165

"...Любя, тача и милея."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 679

/ брой: 165

Приятно крадене

visibility 653

/ брой: 165

Безценните мигове

автор:Александър Урумов

visibility 731

/ брой: 165

Обречени на Юда

автор:Юри Михалков

visibility 701

/ брой: 165

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ