02 Юли 2024вторник14:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Двойната игра на Сърбия: Подкрепя Путин и въоръжава Украйна

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 161

Руските медии гневно коментират новината, че украинската армия воюва и със сръбски боеприпаси, доставени на Киев през трети страни. Телевизионният водещ Сергей Мардан заяви, че Сърбия има поведение на уличница, изобщо не е „братска страна“. „Русия няма братя по света, Сърбия се държи като последната шлюха“, каза Мардан.
Макар и сдържано, Кремъл също реагира на сръбското коварство. Попитан от руски журналисти дали Путин планира среща със сръбския президент след новината, че сръбски оръжия са в Украйна, помощникът на руския държавен глава Юрий Ушаков хладно отхвърли такава възможност.
Белград увеличава продажбата на муниции за Запада, които в крайна сметка подкрепят армията на Украйна, въпреки че Сърбия е една от двете европейски страни, които не се присъединиха към

западните санкции срещу Москва

Сръбският президент Александър Вучич призна, че страната му е спечелила 800 милиона долара от износ на муниции, уточнявайки, че Белград не взима страна в руско-украинския конфликт. „Да, ние изнасяме нашите боеприпаси, но не изнасяме нито за Украйна, нито за Русия. Имаме договори с американци, испанци и чехи. Какво правят с тези муниции си е тяхна работа“, заяви Вучич.
Ройтерс публикува части от секретен документ на американската армия, според който Сърбия доставя оръжие на Киев. В руските социални мрежи постоянно се появяват видеоклипове, показващи сръбски артилерийски боеприпаси,

използвани от украинската армия

През март т.г. разследващият журналист Диляна Гайтанджиева разкри, че америкaнската компания Global Military Products, която има договор с Министерството на отбраната на САЩ за доставка на оръжия за Украйна, е закупила от Сърбия десетки тонове ракети „Град“. Сръбските ракети са транспортирани през България за Румъния през декември 2023 г.
На международни форуми Сърбия порицава нахлуването на Русия в Украйна, но не въвежда санкции срещу Москва. Голямата изненада е, че Белград гласува за изключването на Руската федерация от Съвета по правата на човека към ООН.

Тръгват данъчни хайки по курортите на морето

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 123

Всяка шеста фирма у нас е без дейност

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 123

Новите ваучери за храна вече са електронни

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 123

Френските леви втори на вота

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 123

Зеленски допусна преговори с Русия само с посредник

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 123

Сърбия и Китай в режим на свободна търговия

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 123

Накратко

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 123

Френската изненада

автор:Александър Симов

visibility 182

/ брой: 123

И климатът раздели Европа*

visibility 193

/ брой: 123

Българската корозия

автор:Мартин Карбовски

visibility 195

/ брой: 123

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ