19 Юни 2024сряда22:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Часове по филмова грамотност ще има в училищата в Перник от септември

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 560

21-вото издание на международния фестивал за късометражно кино "В Двореца", който ще се проведе между 29 юни и 6 юли в Перник, започна нова обучителна програма и работилница, насочени към преподавателите в града. Десет учители ще имат възможност да преминат специален курс по преподаване на филмова грамотност и от тази есен новата дисциплина ще влезе в програмата на учениците в гимназиален етап.
Международно признатият екип на асоциация "Filmcultura", посветена на образованието в областта на аудиовизуалната култура и изкуство с ръководител екип Маша Сеничич, научен сътрудник във Факултета по драматични изкуства в Белград, ще обучи десет преподаватели от община Перник как се преподава филмова грамотност на учащи. Обучаващата организация, на база на своя опит и експертиза, ще сподели добри практики, ще предостави разработена методология и техники, които преподавателите да усвоят и отработят по време на работилницата.
В допълнение към обучителната програма ще бъде направен и специален "Наръчник по филмова грамотност". Помагалото ще включи опита от проведената работилница, експертния капацитет на обучаващата организация и обратната връзка на участвалите преподаватели. То ще съдържа разработена образователна методология и ще бъде използвано като образователен инструмент при работата с учащи.
Първият випуск, преминал обучението, ще има възможност да участва активно в 22-рото издание на филмовия фестивал "В Двореца" през 2025 г. Учениците ще могат да представят в специална конкурсна програма късометражните филми, които са успели да създадат по време на обучението, а журито ще връчи и награда за най-добрите.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ