01 Октомври 2024вторник16:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръгнаха проверки на БАБХ преди Великден и Гергьовден

/ брой: 67

автор:Дума

visibility 17530

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите официални празници (1 май – Международен ден на труда, Великден и Гергьовден). Това съобщиха от агенцията.
До 8 май включително, ще се извършва засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и др.), както и на боята за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка.
По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цветът на здравната маркировка (син цвят – месото е с произход България, червен цвят – с произход, различен от българския), коректното предоставяне на информация за потребителите за страната на произход на месото. Инспекторите ще следят и за коректно представяне на информация, в случаи на предлагане на размразено като охладено агнешко месо.
Ще се съблюдава начинът на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел засилване на мониторинга ще се вземат проби от всяка пратка с яйца, влизаща през границите, както от трети страни, така и от държави от Европейския съюз. ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на сигнали на граждани.

БДЖ спира 13 влака от днес

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 186

Младите у нас са сред най-късно напускащите родния дом

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 186

Ще има 5-10% поскъпване на олиото

автор:Дума

visibility 593

/ брой: 186

"Български пощи" спират приемането на пратки за Ливан

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 186

Антимигрантска партия спечели вота в Австрия

автор:Дума

visibility 528

/ брой: 186

Румъния бедства от бури и дъждове

автор:Дума

visibility 606

/ брой: 186

Израелски удари във вътрешността на Бейрут

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 186

Накратко

автор:Дума

visibility 1145

/ брой: 186

Да разменим цифрите?

автор:Аида Паникян

visibility 655

/ брой: 186

Крайнодясната вълна

автор:Таня Глухчева

visibility 695

/ брой: 186

Колко храна се изхвърля в България и по света?

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 186

Българските поети и техните убийци

visibility 536

/ брой: 186

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ