03 Юли 2024сряда13:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скандали тресат "Величие", групата им щяла да се разпадне

Николай Марков ме заплашваше с физическо унищожение, оплака се Ивелин Михайлов

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 247

ПГ на "Величие" е на път да се разцепи. Очаква се 5 души от от нея - Николай Марков, Дарин Георгиев, Георги Куков, музикантът Етиен Леви и някогашната дясна ръка на лидера на ИТН Слави Трифонов - Виктория Василева да я напуснат. Останалите 8 човека, които са близки до идеолога на партията Ивелин Михайлов, са част от другата фракция.
Марков и Василева не са партийни членове на "Величие". Официално председател на партията е Албена Пекова, която e близка до Ивелин Михайлов. Николай Марков твърди обаче, че в съда вече са подадени документи, така че той да оглави "Величие".
Ако разцеплението стане факт, ПГ "Величие" ще престане да съществува, защото група не може да се формира под 10 души.
"Полк. Николай Марков ме заплашваше с физическо унищожение. Каза ми, че няма да си намеря място в нито една точка на света", разкри Ивелин Михайлов в тв интервю. Той разказа, че първоначално идеята на хората от "Величие" в парламента била да подкрепят трети мандат. Имам запис, в който се казва, че ще подкрепят програмно правителство, уточни Михайлов.
"Никога не съм имал индивидуален контрол върху депутатите. Ние сме идеологическа партия - обединени сме около една идея. Искаме да оправим нещата в България, за да стане хубаво място за работа", поясни той.
"Бяхме озадачени от едно решение в една комисия, в която гласувахме с ГЕРБ и ДПС. Тогава питахме защо така се е получило и получихме някакво обяснение", каза Михайлов. "Това, което направих аз после бе, че се извиних, за да не преча на хората да работят. После имах среща с г-н Марков, той ми каза, че е склонен да подкрепи програмно правителство. Това ми говори, че има промяна в идеите", каза Михайлов.
"Имаше заплахи и към други членове на партията, включително и към депутат", призна той. По думите на Михайлов имало заплахи и от Виктория Василева към жена, която движи документи, че ако не направи полк. Марков председател на партията, ще се задействат процеси, в които никой няма да може да помогне и ще бъде унищожена и тя", твърди Михайлов.
"Марков ми каза, че с едно щракване с пръсти може да ми реши финансовите и политически проблеми. Това ме учуди, защото той нямаше пари да си купи едно кафе", добави той.
"Парите ще дойдат  след политики и позиции, а не след взимане на подкупи от началото. От къде му дойдоха парите според вас? Най-вероятно Марков взима подкупи. Иначе нямам обяснение откъде би имал пари", коментира Михайлов.
По-късно от "Величие" опровергаха твърденията за разцепление, но дали това е така, ще стане ясно днес по време на заседанието на НС, на което ще се гласува правителството на ГЕРБ.

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 400

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 397

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 352

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 376

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ