10 Юли 2024сряда23:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мъглата пак спря стартовете в Банско

Заради лошото време смесената щафета ще отпадне от програмата

/ брой: 46

автор:Георги Аргиров

visibility 1039

Лошите климатични условия и гъстата мъгла над Бъндеришка поляна отложиха 2 поредни дни стартовете от европейското първенство по биатлон в Банско. Вчера в 12.00 ч. беше даден старт на десеткилометровия спринт при мъжете, който се очакваше с голям интерес заради участието на Красимир Анев и Владимир Илиев, които са сред фаворитите за златния медал. Общо 54 състезатели бяха в списъка със стартиращи. Анев и Илиев се пуснаха по трасето, а Мирослав Кенанов и Иван Златев все още не бяха започнали, когато организаторите прекратиха надпреварата заради много гъстата мъгла около стрелбището.
"Нищо не се виждаше. При втората стрелба дори си мисля, че с 2 от изстрелите въобще не успях да уцеля дори установката на мишените. Очаквах, че състезанието ще бъде прекратено отново заради мъглата и затова 2-ата обиколка карах с резерв и все пак спестих сили", каза Анев, който спечели бронзов медал в индивидуалното бягане. Очаква се стартът да се проведе днес от 12.00 ч. Преследването беше преместено за утре. Заради промените в програмата по всяка вероятност смесената щафета ще отпадне от програмата.
При жените Емилия Йорданова зае 10-о място в спринта на 7,5 км. Тя допусна 3 грешки в първата си стрелба от положение легнал и завърши с време 23:16:3 мин. Златото грабна Ирина Старих (Рус), която свали всичките мишени и финишира с време а 21:28:1 мин. 2-ра на 4 стотни от секундата остана Юлия Джима (Укр), пред Моника Хойниш (Пол) на 5,6 сек. Райна Коюва е 34-та с 4 грешки и на 4:07:2 мин. след победителката, а Дафинка Коева е 36-а с 5 пропуска и на 4:16:3 мин. В състезанието участваха 47 биатлонистки.
При юношите Димитър Герджиков финишира 7-и на 12,5 км. С 1 грешка във 2-ата си стрелба от положение легнал той завърши с време 35:46:5 мин. Шампион е Александър Логинов (Рус) с време 30:59:0. Това е 3-то злато за руснака от шампионата след победата в спринта и в индивидуалната надпревара. Среброто заслужи Максим Цветков (Рус) на 2:30:8 мин., пред Матьо Льогран (Фр) на 3:08:7 мин. и др.
При девойките Десислава Стоянова се класира 18-а на 10 км, а Стефани Попова остана 20-а. Ния Димитрова пък не стартира.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 775

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 781

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 769

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 680

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ