10 Септември 2024вторник14:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кремъл арестува корумпирани генерали

/ брой: 172

visibility 134

Царьград

В Русия задържаха пореден генерал, обвинен в корупция. Срещу заместник-командващия Ленинградския военен окръг по логистиката генерал-майор Валерий Муминджанов е образувано наказателно дело. Той е заподозрян в подкуп от 20 милиона рубли. Генералът е задържан във Воронеж и след това е прехвърлен в Москва. Ако се докаже, че е виновен,  грози го затвор от 8 до 15 години и глоба до седемдесет пъти размера на подкупа.
Следствието твърди, че Муминджанов е съдействал при сделки с търговски дружества за доставка на военни униформи за над 1,5 милиарда рубли. Преди това Муминджанов бе началник на отдел „Ресурсно осигуряване“ на Министерството на отбраната.
От началото на годината в Русия са арестувани няколко високопоставени военни. Сред тях са бившите заместник-министри на отбраната Тимур Иванов и Дмитрий Булгаков. Кремъл подчерта, че „борбата с корупцията е неразделна част от дейността на нашите правоохранителни органи, тя се провежда във всички ведомства и не може да се говори за никаква кампания“...
Председателят на Общоруската организация "Офицери на Русия" подполковник от запаса Роман Шкурлатов отбеляза, че това е трябвало да се очаква, след като Андрей Белоусов стана министър на отбраната.
„Всяка открадната рубла забавя нашата Победа. Затова всеки, който по някакъв начин е замесен в кражби или други престъпления, трябва да носи отговорност“, подчерта Шкурлатов.     
Междувременно бившият зам.-министър на отбраната генерал Павел Попов беше официално обвинен за участие в измама в особено големи размери, извършена от организирана престъпна група. Разследването установи, че той е отговарял за развитието на парка „Патриот“ на Министерството на отбраната, като е изразходвал средствата, отпуснати за това съоръжение, за извършване на строителни работи в крайградска зона, където е неговата къща. Говорим за сума от 30 милиона рубли.
Някои офицери, пожелали анонимност, обвиниха Попов в провала на иновативното развитие на армията - друга област, за която генералът отговаряше. Те твърдят, че Попов е забавил въвеждането на безпилотни самолети в руската армия. Както показа Специалната военна операция, безпилотните самолети са може би основното оръжие в съвременния конфликт. Затова се смята, че действията на подсъдимия са отслабили руската армия. Следствието обаче все още няма претенции към ген. Попов в тази насока.    
Попов е третият зам.-министър на отбраната, който попада на подсъдимата скамейка в рамките на мащабни антикорупционни действия във военното ведомство.

ВКС потвърди: Атанас Зафиров представлява БСП

автор:Дума

visibility 30

Ще се явим на изборите с „БСП-Обединена левица"

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 172

ВСС откри процедурата за избор на нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 172

Езерото в Шумен изчезва заради липсата на дъжд

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 172

Цената на жп линията с България е нереално висока

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 172

Лозари прибират червените сортове грозде със седмици по-рано

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 172

Българите остават с най-ниската минимална заплата в ЕС

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 172

В Румъния учениците ще оценяват учителите

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 172

ЕС не признава вота в Крим и Севастопол

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 172

СИРИЗА свали доверие от партийния си лидер

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 172

Льо Пен призова за референдум за имиграцията

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 172

Феноменално

автор:Ина Михайлова

visibility 707

/ брой: 172

Порочен кръг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 153

/ брой: 172

Църковно лицемерие

автор:Таня Глухчева

visibility 136

/ брой: 172

Много пари...за нищо

автор:Юлия Кулинска

visibility 127

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ