02 Октомври 2024сряда18:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Първи депутат напусна ГЕРБ

/ брой: 282

автор:Милена Николова

visibility 2230

Депутатът Георги Марков депозира вчера официално молбата си за напускане на ПГ на ГЕРБ, за което съобщи в началото на извънредното заседание вчера Михаил Миков. Според източници от партията на Борисов никой не го е познавал добре отблизо, а досега не се е изказвал по нито една тема. Марков е бил на второ място във великотърновската листа, лично избран от водача Цветан Цветанов. От ГЕРБ прогнозираха, че е възможно и други да последват примера му и да прелеят към парламентарното мнозинство.
Георги Марков не дойде лично в НС, нито е разговарял с колегите си от групата. Въпреки забележките си към ръководството на ГЕРБ и към Бойко Борисов лично, които обвини в "политкомисарство", той няма да напусне парламента. Марков заявява намерението си да остане независим депутат. Това съобщение от трибуната беше прието с аплодисменти.
Както самият Марков се оплака пред медии, причината за неговото решение била забраната да участва в парламентарна делегация с премиера Пламен Орешарски за среща с българската диаспора в Букурещ. Тази негова самоинициатива станала причина да му се държи сметка по партийна линия.
Попитан дали е имал разговор с Борисов или скандал с Цветан Цветанов, Марков отговаря: "Не мога да кажа нищо лошо нито за единия, нито за другия. Но това, че Фидосова си отиде, не означава, че си отиде фидософщината от ГЕРБ. Борисов и Цветанов малко да се поощипят и да видят, че нещата не стоят по този начин".
ГЕРБ загубиха човек от парламентарната си група, а това започва да мирише на разпад, заяви депутатът от БСП Антон Кутев пред журналисти в НС вчера по повод напускането на Марков. Не е учудващо, че хора напускат ПГ на ГЕРБ, коментира той. За Кутев учудващото е, че не се е случило досега.
 

Въглищните централи трябва да работят

автор:Дума

visibility 679

/ брой: 187

300 жени и 96 мъже са столетници в България

автор:Дума

visibility 470

/ брой: 187

37 на сто от младите българи са зависими от алкохола

автор:Дума

visibility 530

/ брой: 187

Израел навлезе в Южен Ливан

автор:Дума

visibility 674

/ брой: 187

Безредици в Албания и Северна Македония

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 187

Асанж платил висока цена за свободата си

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 187

Психодесните бесове

автор:Александър Симов

visibility 870

/ брой: 187

Държава в държавата

visibility 734

/ брой: 187

Настъплението на младите в киното

автор:Олга Маркова

visibility 581

/ брой: 187

ООН се дискредитира до невъзможност за спасение

visibility 666

/ брой: 187

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ