03 Юли 2024сряда11:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парламентът изпрати Борисов на прокурор

34 млн. лв. изхарчил "Авиоотряд 28" по времето на ГЕРБ

/ брой: 259

автор:Милена Николова

visibility 874

Драматични дебати се състояха в пленарна зала по време на обсъждането на доклада на временната анкетна комисия, разследваща нерегламентирани полети на правителствения "Авиоотряд 28" при управлението на ГЕРБ. Председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака" бе категоричен, че става дума за полети, извършвани по прищевките на експремиера Борисов. В крайна сметка след 4-часови обсъждания със 100 гласа "за" и 80 "против" папката беше препратена към прокуратурата за произнасяне по същество дали има наличие на престъпление. Бойко Борисов не присъства в парламента, което не му попречи да коментира във фейсбук, където повтори тезата, че ако от ГЕРБ са летели до Марс, то "Тройната коалиция" е летяла до края на Слънчевата система.
Лаков изнесе данни, че "Авиоотряд 28" е изхарчил над 34 млн. лв., като бюджетът е ощетен с над 800 000 лв.
Превозвани са многократно футболни отбори, не само "Бистришките тигри", а и "Чавдар"-Етрополе, волейболни отбори, извършвани са полети за заснемане на филми, за наблюдение на телето Бойка, което е било връчено като подарък на Борисов. Полети са били ползвани с предизборни цели, като този на 27 октомври 2011 г. с "Кугър", когато експремиерът лети по маршрут Асеновград-Пловдив-Плевен, а на борда е Христо Стоичков. Справка в интернет показва, че Борисов е бил на предизборни събрания и партийни срещи там, поясни шефът на комисията.
Изводите са, че "Авиоотряд 28" не е ползван законосъобразно, заключи и депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков. Според Йордан Цонев от ДПС всички от авиоотряда странно не можели да спомнят кого са возили, защото летците обяснили, че гледали напред, а не назад.
Депутатите от ГЕРБ се опитаха да обяснят, че това е тема извън важните за България, а полетите били целесъобразни заради многото инфраструктурни проекти, които Борисов лично наглеждал.
Не е важно кой къде е обядвал, къде е водил жена си, а използвал ли е правителствения самолет законосъобразно. От доклада прозира безотговорно отношение на властта, бе категоричен Страхил Ангелов от КБ. Антон Кутев, член на комисията, посочи, че няма нито един полет, поръчан от президентството, за който да не се знае кой е пътувал. Той изтъкна, че за правителството не се знае, защото един безотговорен човек в лицето на Бойко Борисов е отговарял за тази работа.
Вие още не сте били камериерки на Ахмед Доган, когато аз съм го хранил с шкембе чорба, похвали се Вежди Рашидов от ГЕРБ. "Обвинявате ни, че сме возили леки жени и торби с пари. Това също е смешно. Все пак е по-добре да возим леки жени с тежки пороци, отколкото както по ваше време се возеха леки мъже с тежки пороци", реши да оригиналничи и Ивайло Московски. Председателстващата заседанието Мая Манолова предупреди депутатите, че парламентът не е място за отправяне на такива реплики.
Бойко Борисов е правил каквото си иска и е возил когото си иска, каза Волен Сидеров и посочи, че разходите на комисията, разследваща аферите, са по-малки от един полет на авиоотряда.
 

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 0

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 0

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 0

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 1

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ