02 Юли 2024вторник23:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

„Сиела Норма“:

Нужни са нови флашки и параметри за хартията за предстоящия вот

/ брой: 63

автор:Дума

visibility 563

"Нужни са нови флашки и правилни параметри за хартията за предстоящия вот. При последните два вота имахме много сериозни проблеми с хартията. Тя не съответстваше на изискванията на производителя, принтерите се повреждаха. 15 април е крайният срок да се впише спецификация на обществената поръчка за машини за избори 2 в 1", заяви вчера Веселин Тодоров от „Сиела Норма“ в тв ефир..
"Ще има нова спецификация в новата обществена поръчка, според която трябва да са посочени правилните параметри в милиметри и грамове. Флашките остаряха прекалено много, за да са надеждни вече. Не трябва да ги сравняваме с тези, които използваме в ежедневието. Дори един сектор в тях да има повреда, спират да работят. Има запитване към производителя и се надяваме да бъдат закупени нови флашпамети. Хеш функцията гарантира, че във всяка машина има едно и също нещо. Чрез флашките пък може да се провери какво е станало в нея. Има много защити, които няма как да се пробият по пътя между СИК и РИК", категоричен е Тодоров.
Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК посочи, че обществото не е изчистило проблемите, възникнали при предишния вот. "Сред тях са лошо обучение на кадрите, администрацията е на партийно-квотен принцип, членове на СИК може да се сменят в деня на изборите. Проблемите с флашките и размера на ролките са предвидими. Нужен е одит в "Информационно обслужване" - както на софтуера, така и на процесите", смята той.

Тръгват данъчни хайки по курортите на морето

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 123

Всяка шеста фирма у нас е без дейност

автор:Дума

visibility 793

/ брой: 123

Новите ваучери за храна вече са електронни

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 123

Френските леви втори на вота

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 123

Зеленски допусна преговори с Русия само с посредник

автор:Дума

visibility 828

/ брой: 123

Сърбия и Китай в режим на свободна търговия

автор:Дума

visibility 783

/ брой: 123

Накратко

автор:Дума

visibility 737

/ брой: 123

Френската изненада

автор:Александър Симов

visibility 871

/ брой: 123

И климатът раздели Европа*

visibility 948

/ брой: 123

Българската корозия

автор:Мартин Карбовски

visibility 794

/ брой: 123

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ