09 Юли 2024вторник19:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин:

Когато лявото е единно и има кауза, то може да печели

Третият мандат е последен шанс за политическата система да излезе от това зацикляне, което лишава хората от перспектива, заяви евродепутатът и зам.-председател на БСП

/ брой: 128

автор:Дума

visibility 209

„Задълбочава се кризата на политическата система в България. Затова мисля, че е дошъл моментът в това дъно, до което сме стигнали да се подходи държавнически, не просто да се повтаря, че трябва да има редовно правителство, но формациите да излязат с рецепти как това ще стане и да постигнем съгласие по основни приоритети". Това заяви евродепутатът и  зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин в тв интервю. Според него на този етап трябва да има редовно правителство с работещ парламент и това е възможно с третия мандат.
„Готови сме да водим разговори. Нашето разбиране не се е променило, че за да има работещо правителство за определен период от време, с определени ограничения, поставени от политическите формации, то трябва да има широка парламентарна подкрепа. Затова не разглеждаме третия мандат да е на една или друга формация, а по-скоро на парламента и шанс за политическата система да направи крачка напред, защото това зацикляне лишава и хората и държавата от перспектива“, обясни Вигенин.
Той подчерта, че БСП не настоява да получи третия мандат, но ако го получи, ще подходи достатъчно сериозно към него. „Независимо на коя партия го връчи президентът, ако има намерение да води разговори и да направи сериозен опит за правителство, ние ще участваме активно след решение на Националния съвет“, посочи той.
Вигенин коментира, че в момента БСП прави своите анализи. „Когато си получил 7% на изборите и за шести път резултатът ти намалява, трябва да се направи бърза преценка как можем да излезем от това нанадолнище. Преценихме, че едната страна са отношенията с президента, а втората е затваряне на вътрешните фронтове, които изтощаваха партията. Третият елемент е събиране на лявото. Но не става въпрос за механично събиране на лидери, които да седнат на една маса, а да съберем левите хора на едно място. Опитваме се, следвайки френския пример, да покажем, че когато лявото е единно и има кауза, то може да печели“, категоричен е Вигенин.
По думите му новото ръководство ще направим необходимото в партията да се проведе честен, свободен и открит разговор за посоката пред левицата.
“Нашата отговорност не е просто пред БСП, тя е пред държавата. В тази ситуация само лявото има капацитета и възможностите да представи убедителна алтернатива, но тя изисква много бързи и активни действия, защото времето се свива“, посочи Вигенин.

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ