25 Август 2024неделя14:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пламен Орешарски:

България подкрепя Сърбия в пътя към ЕС

Да се прилага един и същ подход, когато се говори за "Северен" и "Южен поток", гражданите на ЕС са го заслужили, призова Ивица Дачич

/ брой: 289

автор:Милена Николова

visibility 291

Пълната подкрепа от страна на българското правителство в усилията на Сърбия да стане пълноправен член на ЕС декларира вчера премиерът Пламен Орешарски след среща с колегата си Ивица Дачич.
 От наш интерес е нашите съседи да бъдат членки на ЕС, дори и да премахнем границата, обект на спорове в историята, на общо членство в ЕС, каза българският премиер. Той уточни, че са разговаряли за бъдещи планове, сред които и съвместно заседание на двете правителства. Имало дори идея за тристранни разговори и с румънския кабинет по общи за трите балкански държави теми. Говорихме за икономическо сътрудничество, насърчаване на търговия и инвестиции. В последно време като че ли има леко забавяне в стокообмена. Надяваме се в следващите години да продължим с динамични темпове в търговията и насърчаването на инвестициите в двете страни, заяви Орешарски.
Създава се изкуствена картина на разделение на Балканите, каза на свой ред сръбският министър-председател. С България имаме много близки икономически и политически интереси. Ще бъде от голямо значение страните в региона да поддържат добра взаимна координация, консултации в процеса на идентифициране и дефиниране на нашите интереси, допълни Дачич.
Двамата премиери са обсъдила и проекта "Южен поток". По него предстоят разговори във връзка с европейските изисквания, като българската страна ще се съобрази с тях, беше мнението на Пламен Орешарски в отговор на въпрос дали ще има спиране на проекта. Изискванията на ЕС във връзка с проекта са въпрос, който трябва бъде решен на високо политическо ниво с разговори с Руската федерация и ЕС. Сърбия няма проблем с "Южен поток", имаме голям интерес този проект да бъде реализиран, защото в момента ние получаваме руски газ само през Украйна, заяви от своя страна сръбският премиер Ивица Дачич, който припомни, че неговата страна е била засегната от прекратяването на доставките.
Трябва да се прилага един и същ подход, когато се говори за "Северен поток " и "Южен поток", гражданите на ЕС са го заслужили, категоричен беше Ивица Дачич.
Като успехи от вчерашните разговори Дачич посочи изграждането до 2016 г. на магистралата София-Ниш, както и откриване през март на нова самолетна директна връзка от Белград до София и до Варна. Освен това той изтъкна и значението на железопътната връзка между България и Сърбия, която трябва и да се електрифицира на някои места. Дачич посочи още и готовност да работи за решаването на проблемите на българското национално малцинство в Сърбия.
 

НАП подсеща за пропуски в декларациите

автор:Дума

visibility 3234

/ брой: 161

Над 8 млн. нови банкноти в обращение за 3 месеца

автор:Дума

visibility 3009

/ брой: 161

Газохранилищата на Европа запълнени на 90% предсрочно

автор:Дума

visibility 2884

/ брой: 161

Британското МВР с нови мерки за нелегалната миграция

автор:Дума

visibility 3096

/ брой: 161

Бум на домашното насилие в Испания

автор:Дума

visibility 3321

/ брой: 161

САЩ налагат нови санкции на Венецуела

автор:Дума

visibility 3174

/ брой: 161

Много баби, хилаво дете

автор:Мая Йовановска

visibility 3475

/ брой: 161

Крайно време

автор:Владимир Николов

visibility 3481

/ брой: 161

Едно време

/ брой: 161

Десният трезвеник и БСП

автор:Александър Симов

visibility 3503

/ брой: 161

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ