14 Юли 2024неделя01:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Забраниха "Водното огледало" в Кърджали

Съоръжението е опасно за хората, смята съдът, може да го източат

/ брой: 158

автор:Дума

visibility 1049

"Водното огледало" в Кърджали може да е опасно за хората и не трябва да се експлоатира. Това постанови Върховният административен съд вчера. По този начин магистратите отхвърлиха жалбата на кмета на Кърджали Хасан Азис срещу заповедта на ДНСК за замразяването на проекта. "Водното огледало" е мащабен проект за укрепване на бреговете на Арда в района на Кърджали. Съоръжението и най-вече строежът му бяха подложени на мащабна атака от страна на правителството, а лично Бойко Борисов твърди, че чрез огледалото са източени милиони левове.
Заради проекта е подсъдим кметът Хасан Азис. Разследва се отчуждаването на имоти от 24 декара в индустриална зона до река Арда и се търсят доказателства дали са източени държавни средства. Според вътрешния министър Цветан Цветанов кметът на Кърджали се е опитал да заблуди за цената на имота и по този начин да се облагодетелства.
В края на миналата година от МВР потекоха обвинения към Азис и предишните управляващи, че "Водното огледало" е 11 млн. лева по-скъпо от реалната му цена. Хасан Азис коментира, че обвинението е голям балон, който ще се спука. Той уточни, че не кметът прави оценка на терен, а лицензирани оценители. По думите му случаят с "Водното огледало" е емблематичен пример за манипулация на факти. Аз съм изискал от министерствата да бъде приключено отчуждаването, за да може да бъде издаден акт 16 на обекта, моята задача като кмет на общината е да изисквам финансиране и решаване на проблемите, коментира преди месеци Азис.
Първият, който се раздели с поста си около "огледалото", бе шефът на областната дирекция на МВР в Кърджали Стефан Ангелов. Цветанов го уволни с мотива, че не е предприел проверка около изграждането на обекта. Още тогава министърът заяви, че по проекта са извършени много нарушения, и поиска отговорност за виновните.
След решението на ВАС и ДНСК има опасност "огледалото" да бъде източено и извадено от експлоатация, но никой не коментира какви ще са последиците от това.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ