14 Септември 2024събота09:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сайт следи за лъжите на Борисов

Обещанията на властта ще се събират в три раздела - "Истинометър", "Ветропоказател" и "Бойкометър"

/ брой: 222

автор:Дума

visibility 290

Степента на изпълнение на дадените от Бойко Борисов и правителството обещания вече ще се следят в интернет сайта www.politikat.net. Инициативата е на фондация "Четиринадесети януари" и е част от проекта "Гражданска инициатива за намаляване на политическото лицемерие".
Част от целите на проекта са повишаване активността на гражданското общество и медиите, развитие на активна общност в интернет, която да поддържа и обогатява проекта, информационен архив с поетите ангажименти, обясни Константин Павлов от фондацията. Друга цел на проекта е да се повлияе върху политиците, като ги направи по-предпазливи и последователни в своите изяви, и да намали по този начин лицемерието в политическия живот в България.
Трите основни раздела на сайта са "Истинометър", "Ветропоказател" и "Бойкометър". Те ще проследяват степента на изпълнение на дадените обещания, доколко публичните личности се придържат към първоначално заявените мнения по важни въпроси и в каква степен са изпълнени всички ангажименти, поети лично от Бойко Борисов.
В първия раздел ще бъде поддържан архив за поети от властта ангажименти, "Ветропоказател" ще прави каталог на изразени политически позиции, а последният портал е посветен само на премиера Бойко Борисов.
Българският проект се прави по подобие на американския "Обаметър", който си поставя подобни цели относно становищата на американския президент Барак Обама. Сайтът все още е в процес на разработка и първоначално натрупване на информация, неговите създатели имат идеята да привлекат и външни сътрудници. Една от основните цели е да се създаде социална мрежа, в която потребителите да участват активно в дебати по важни обществени въпроси.
В България новините нямат продължение. Съобщава се страхотна новина, а след известно време се забравя какво е казано. Никой не държи сметка на политиците, а предизборните програми се пишат само за да се четат от конкурентните партийни централи, заяви Константин Павлов.
Логото на сайта е заигравка с групата на "котараците", която преди година бе сочена за приближена до премиера Борисов, и с котката като животно, което често успява да постигне целите си с търпение и хитрост.

 

БНБ налага ограничения за жилищните кредити

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 175

Пак отложиха новото изчисление на такса смет

автор:Дума

visibility 716

/ брой: 175

Забраняват на колекторските фирми да тормозят длъжници

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 175

Пентагонът въоръжава България с ракети

автор:Дума

visibility 726

/ брой: 175

Напрежение в Германия заради мигрантите

автор:Дума

visibility 682

/ брой: 175

Русия ограничава износа на уран

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 175

Почина бившият президент на Перу Алберто Фухимори

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 175

Есента на Визионера

автор:Александър Симов

visibility 758

/ брой: 175

Саботаж на доброто

автор:Юлия Кулинска

visibility 748

/ брой: 175

Зубрачът Главчев

автор:Юри Михалков

visibility 719

/ брой: 175

ПП-ДБ-СС взривиха всичко, до което се докоснаха в София

автор:Дума

visibility 726

/ брой: 175

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ